Naš Beograd 2017.

Svakoga proleća, Naš Beograd okuplja timove zaposlenih u društveno odgovornim kompanijama, koji različitim volonterskim aktivnostima doprinose kvalitetu života sugrađana i svog grada. Akcija se organizuje devetu godinu za redom, a do sada je više od 3,000 zaposlenih, iz više od 30 kompanija, uticalo na kvalitet života više od 10,000 ljudi i dece. I ove godine, 27. maja na 11 lokacija u gradu, više od 370 zaposlenih iz 11 kompanija je posvetilo vreme svojim sugrađanima iz socijalno ugroženih grupa, šireći dobrotu i izmamljujući osmehe.

Naš Beograd je deo svetske volonterske inicijative Give & Gain, koja je nastala u okviru BITC-a (Business in the Community) u Engleskoj. Give and Gain je godišnja proslava potencijala i moći korporativnog volontiranja i njegovog pozitivnog učinka na udruženja, škole i zajednice. Kroz volonterski rad, kompanije i zaposleni mogu razviti snažnije i dugotrajnije  međusobne  odnose,  razviti svoje veštine i podržati svoje lokalne zajednice u njihovim svakodnevnim aktivnostima.

 

beograd

Potpresednik Foruma i UO na akciji

Volonterima iz Vojvođanske Banke i Nul Tiena u Zvezdarskoj šumi, pridružili su se i Marinos Vathis, Potpredsednik Foruma za odgovorno poslovanje i Predsednik, UO Vojvođanska banka i Tijana Koprivica, članica UO Foruma za odgovorno poslovanje i Chief Business Sustainability Officer, Delta Holding.

2        3

4

Volonteri za lepše škole

7          9

Svojim aktivnostima zaposleni u Coca-Cola HBC Srbija, Banca Intesa, Vip mobile, Erste Banka i Societe Generale Banka, ulepšali su školska dvorišta za đake OŠ ,,NH Dušan Dugalić“, Specijalne OŠ ,,Novi Beograd“, Specijalne OŠ ,,Miloje Pavlović“, dvorište škole za oštećene sluhom-nagluve „Stefan Dečanski“ i dvorište OŠ ,,Veljko Dugošević“.

6 

10          8

Briga o najstarijima

Korisnici Gerontoloških domova Karaburma i Voždovac, dobili su ulepšano dvorište, zahvaljujući volonterima iz CRG Srbija, UniCredit Banke i Eurobanke.

12          13

Pomoć udruženjima

Volonteri iz Delhaize Srbija u okviru akcije Naš Beograd, pripremali su obroke u Kuhinji na točkovima (Naša kuća) koje su donirali Svratištu i Asocijaciji za promovisanje inkluzije Srbije (API), a zaposleni u Societe Generale banci, uređivali su unutrašnje prostorije Kreativno edukativnog centra, KEC MNRO.

16          15

I međunarodni volonteri pomažu zajednici

Volonterima u Zvezdarskoj šumi se pridružio i ambasador SAD u Srbiji, g. Kajl Skat i Direktorka misije USAID-a, gđa Aza El-Abd, kao i zaposleni u američkoj ambasadi (U.S. Embassy Belgrade) i USAID-u (USAID Serbia). U udruženju Evo Ruka, volonteri Delegacije EU u Srbiji pravili su džem od jagoda i učestvovali u sportskoj radionici sa decom.

17       18

Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali i pomogli pri realizaciji akcije Naš Beograd: Banca Intesa, Coca-Cola HBC Srbija, CRH Srbija, Delhaize Srbija, Erste Banka, Eurobanka, Societe Generale banka Srbija, UniCredit Bank Srbija, Vojvođanska banka, Vip mobile, Nul Tien, Delegacija EU u Republici Srbiji, Ambasada SAD u Srbiji, USAID, Beogradski festival cveća, GM Optimist, facilitatori i tim lideri.

Vidimo se sledeće godine na Našem Beogradu!