Dodeljena mentorska podrška u okviru projekta „Odgovorno, za društvo“

Beograd, 1. novembar 2017. – Asocijaciji Retex iz Užica dodeljena je dvomesečna mentorska podrška i mogućnost da postane zvanični dobavljač kompanije Delhaize Srbija, u okviru programa „Odgovorno, za društvo“.

Cilj projekta je da se podrže socijalna preduzeća kako bi unapredili svoje predstavljanje na tržištu, kao i izgradnja dugoročnih odnosa sa potencijalnim dobavljačima, deljenje znanja i iskustava sa manjim kompanijama, ali i osnaživanje zajednice.

DSC02191

Osnovna delatnost asocijacije Retex je proizvodnja torbi, igrački i drugih predmeta od recikliranog tekstila, istovremeno pružajući ekonomsku i psihološku podršku ženama iz ugroženih i teško zapošljivih grupa.

Tokom perioda septembar-oktobar 2017. godine, 10 odabranih socijalnih preduzeća imalo je mogućnost da: razvija kapacitete za predstavljanje na tržištu, stekne znanje o procedurama za ulazak u lance nabavke kompanija i maloprodajne objekte, prezentuje svoje proizvode/usluge kompaniji uz mogućnost buduće saradnje sa Delhaize Serbia.

DSC02237

Program „Odgovorno, za društvo“ realizovan je od strane Delhaize Srbija, Foruma za odgovorno poslovanje i Smart Kolektiva.