Erste banka dobitnik specijalne Virtus nagrade za najinovativniji projekat

Beograd, 21. januar 2017.Erste banka dobitnik je specijalne VIRTUS nagrade za najinovativniji projekat za pokretanje donatorske platforme Superste.net. Program donacija namenjen je organizacijama i mladim pojedincima za inovativne ideje iz oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja modernizovan, digitalizovan i transparentniji.

„Superste program je posvećen razvoju zajednice i društva što je jedan od fokusa Erste Banke na svim tržištima na kojim posluje. U ovom programu nismo sami, pa naša zahvalnost ide partnerima Fondaciji Dokukino, Vibe Networks i Trag fondaciji koji su nam pomogli da modernizujemo program koji, kao i Virtus nagrada, traje 10 godina.“ izjavila je Jasna Terzić, članica IO Erste banke.

Nakon onlajn prijave, učesnici prolaze kroz radionice, vebinare, mentorske sesije, tokom kojih stiču razna praktična znanja i unapređuju projektne ideje. Pobednici se biraju kroz javno glasanje na platformi i društvenim mrežama, ali i odlukom žirija. Kroz faze programa Klub Superste i Centrifuga u prethodnoj godini podržana su 22 projekta u vrednosti od 7.2 miliona dinara.

Virtus nagradu dodeljuje Trag fondacija u saradnji sa Evropskom unijom, Balkanskim fondom za demokratiju, Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID), Fondacijom braće Rokfeler (RBF) i Fondacijom Č.S. Mot.

Izvor: Erste Banka