Odgovorni kutak za predah - Social Lounge by UniCredit Bank

Beograd, 05. decembar 2019. – U pauzama konferencije CSR Forum učesnici su mogli da uživaju u kutku za odmor koji je priređen zahvaljujući podršci UniCredit Banke. Pored filmova o socijalnim preduzećima i društveno odgovornom poslovanju, učesnici su mogli da prelistaju brošure i publikacije na ovu temu koje su izdate u prethodnom periodu.

Posebnu čar ovom kutku dali su i ukusni proizvodi socijalnih preduzeća namenjeni degustaciji, pa su tako učesnici, a neki od njih po prvi put, imali priliku da probaju maštovito servirane đakonije iz svih krajeva naše zemlje. Chrono hleb istoimenog preduzeća iz Leskovca, zajedno sa beogradskim bejgl-bejglovima  upotpunjen je namazima ajvara i džemova socijalnih preduzeća Radanske ruže iz Lebana i Naninog recepta sa juga iz Vranja, kao i zdravim namazima aronije preduzeća Hoff. Delikatesi kao što je sušeni paradajz u ulju iz bašte zemunskog udruženja Evo ruka i zdrave grickalice poput čipsa od voća i povrća preduzeća Agro Iris, nikoga nisu ostavile ravnodušnim.

UniCredit je već duže posvećen različitim inicijativama koje imaju širi uticaj na društvo, a polovinom novembra pokrenut je program Social Impact Banking. Ova nova usluga za UniCredit predstavlja još jedan način da izgradi pravičnije i inkluzivnije društvo, tako što će prepoznati, finansirati i promovisati osobe i preduzeća koja pozitivno utiču na društvo. Za više informacija o programu Social Impact Banking, posetite sajt: www.unicreditbank.rs