CSR Indeks - Zašto treba da se indeksirate?

Beograd, 22. februar 2016. CSR Indeks Srbija je prva nacionalna platforma za procenu društvene odgovornosti kompanija u Srbiji, a pokrenule su ga Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv uz podršku USAID-a.

CSR Indeks zasniva se na metodologiji koja je prilagođena stanju i razvijenosti nacionalne ekonomije. To je jedina metodologija koja omogućava objektivno poređenje performansi kompanija u kontekstu društvene dgovornosti.

Zašto pristupiti procesu CSR indeksiranja?

CSR LIDERSTVO:

Nađite se na prvoj nacionalnoj listi društveno odgovornih kompanija! Sve kompanije koje ispunjavaju 70% od ukupnog broja poena ulaze na listing društveno odgovornih kompanija u Srbiji. Sve kompanije koje ispune uslov dobijaju potvrdu/priznanje da se nalaze na listi CSR Indexa.

SAMOEVALUACIJA I UČENJE:

Iskoristite priliku da dobijete sveobuhvatan izveštaj o stanju CSRa u svojoj kompaniji! Sve kompanije dobijaju detaljan izveštaj sa informacijama o ostvarenim poenima i ostvarenom mestu na rang listi.

PROMOCIJA DOBRIH PRAKSI:

Najbolje rangiranim kompanijama biće dodeljena posebna priznanja!
Kompanije koje su ostvarile najviši rang u ukupnom bodovanju i u
pojedinim oblastima dobijaju posebna godišnja priznanja CSR indexa.

NACIONALNA STATISTIKA:

Učestvujte u kreiranju nacionalne statistike koja ukazuje na vezu CSR-a sa ekonomskim performansama! Kvantitativni podaci prikupljeni ovom prilikom, biće korišćeni za poređenje pokazatelja karakterističnih za društveno odgovorne kompanije i proseka na nivou nacionalne ekonomije sa ciljem ukazivanja na prednosti implementacije CSR-a za poslovanje.

Više informacija dostupno je na: csr-index.rs