Kompanija Elixir Group nova članica Foruma za odgovorno poslovanje

Beograd, 05. decembar 2019. – Kompanija Elixir Group postala je punopravna članica Foruma za odgovorno poslovanje, na osnovu jednoglasne odluke kompanija članica.

Elixir Group je izvozno orjentisana kompanija sa konstantnim rastom prodaje i operativnih prihoda i bavi se proizvodnjom visoko kvalitenih kompleksnih mineralnih djubriva. Investicije u hemijsku industriju u Prahovu otvaraju brojne mogućnosti za razvoj, a kompanija je jedan od najvećih preradjivača i izvoznika voća u Srbiji.

Prahovo se nalazi na reci Dunav, na tromeđi Srbije, Rumunije i Bugarske. Međunarodna luka Prahovo je važno logističko čvorište, koje je od izuzetnog značaja ne samo za Elixir Group već i ceo region. Operater Luke Prahovo planira značajne investicije u razvoj ove luke, koja će do 2020. godine postati jedna od dominantnih luka na donjem Dunavu.

Sve kompanije poslovnogsistema Elixir Group su logistički i administrativno povezane. Nalaze se u gradovima na obalama reka Dunava i Save – saobraćajnim arterijama regiona.

Na konferenciji CSR Forum, kompaniji je uručen memorandum o razumevanju, i time svečano obeležen ulazak kompanije u mrežu Foruma za odgovorno poslovanje.