OTVOREN KONKURS ZA NAGRADU ZA KORPORATIVNO VOLONTIRANJE

Beograd, 27. oktobar 2016. – Forum za odgovorno poslovanje raspisao je konkurs za godišnju nagradu za koprorativno volontiranje. Sve do 20. novembra mogu da se prijave kompanije koje su u prethodnih godinu dana uključile zaposlene u podršku zajednici, stavljajući na raspolaganje njihova znanja, veštine i vreme.

Glavna nagrada dodeljuje se za najbolji volonterski program koji je usklađen sa strategijom ulaganja kompanije u zajednicu i sistemskim pristupom građenja kulture uključivanja zaposlenih u rešavanje svakodnevnih društvenih problema.

Posebnim priznanjima biće nagrađeni rezultati ostvareni kroz ovaj vid volontiranja koji obuhvata stvaranje uspešnih partnerstava sa insitucijama i organizacijama iz lokalne zajednice, razvoj zaposlenih, kao i doniranje specifičnih znanja.

Ove godine posebno priznanje biće dodeljeno i u kategoriji malo preduzeće koje neguje kulturu uključivanja zaposlenih u projekte podrške lokalnoj zajednici.

O dobitnicima nagrade odlučivaće žiri sastavljen od predstavnika državnih institucija, kompanija, nevladinih i međunarodnih organizacija. Nagrade će biti uručene na ceremoniji koja će se održati na Međunarodni dan volontera, 05. decembra ove godine.

Detaljne informacije o uslovima učešća i prijavni formulari nalaze se na sledećoj stranici. 

Korporativno volontiranje postaje sve zastupljenija praksa društveno odgovornih kompanija. U toku prošle godine, više od 1800 radnih dana posvetili su zaposleni članica Foruma za odgovorno poslovanje društvenim ciljevima, a na ovaj način svaki peti zaposleni imao je priliku da uz podršku svoje kompanije doprinese društvu. Nagrada za korporativno volontiranje još jedan je način da se istakne značaj prakse nefinansijskog davanja.