Objavljen izveštaj o Ciljevima održivog razvoja za 2016. godinu

Beograd, 16. jun 2017. –  Odsek za statistiku Ujedinjenih Nacija, objavio je izveštaj o ciljevima održivog razvoja za 2016 godinu.

Izveštaj analizira globalne,  odabrane indikatore koji ukazuju na najvažnije propuste i izazove pred kojima se svet nalazi. Lista indikatora Ciljeva održivog razvoja, definisana od strane Komisije za statistiku UN-a u martu 2016. godine,  biće predmet  diskusije radi poboljšanja i unapređenja, dok se istovremeno metode i statistički podaci poboljšavaju.

Svako putovanje ima svoj početak i kraj.  Planiranje putovanja i uspostavljanje ključnih dostignuća zahteva pristupačne, pravovremene i pouzdane podatke.  Podaci koje globalni indikatori zahtevaju su gotovo važni koliko i sami Ciljevi održivog razvoja, i predstavljaju ogroman izazov za sve zemlje.  Pored toga, ispunjavanje ovih zahteva kroz izgradnju nacionalnog  kapaciteta za statistiku, bitan je korak kako bismo uvideli gde se trenutno nalazimo i osvetleli put u budućnosti,  a našu kolektivnu viziju približili realnosti.

Na sajtu Foruma za odgovorno poslovanje možete videti kraći prikaz Ciljeva održivog razvoja, a izveštaj indikatora možete potražiti na sajtu UN-a.

Izvor:  unstats.un.org