UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

ZAŠTO SU NAM POTREBNA PARTNERSTVA?

Jednosektorski pristup se do sada mnogo puta pokazao kao neuspešan, jer se raznim problemima poput siromaštva, nezaposlenosti, lošeg stanja životne sredine, dubokih socio-ekonomskih razlika ne mogu baviti samo država ili samo kompanije ili samo organizacije civilnog društva. Potrebni su nam inovativni i efikasni načini da se sa njima uspešno uhvatimo u koštac. Jedan od načina su međusektorska partnerstva koja udružuju raspoložive resurse sektora, okupljaju kompanije, organizacije, institucije oko zajedničkih ideja i ciljeva kako bi doprinos zajednici bio kvalitetniji i značajniji.

Zajedničko delovanje može biti deo rešenja za mnoge društvene probleme.

KOMPANIJE I ORGANIZACIJE – ZAJEDNO

Za kompanije, partnerstva sa predstavnicima neprofitnog sektora su prilika da na delu pokažu spremnost da posluju odgovorno, vodeći brigu o zajednici čiji su neodvojiv deo. U prvom redu kompanije s razvijenim strategijama društvene odgovornosti prepoznaju u organizacijama civilnog sektora partnere s kojima mogu podeliti zajedničku viziju boljeg društva. Za organizacije, kompanije mogu biti važan oslonac i resurs u realizaciji inicijativa koje su okrenute boljitku društva.

Kombinovanjem različitih kompetencija i resursa, okupljanjem oko zajedničke vizije, partnerstvo kompanija i organizacija zajednici može doneti očekivanu pozitivnu promenu.

Resursi koji su na raspolaganju su značajni – informisanost i upućenost u probleme društva koje imaju organizacije, u kombinaciji sa resursima i vidljivosti poslovnog sektora u javnosti, mogu biti odličan spoj za realizaciju važnih projekata. Specifična znanja i veštine sektora, okupljenih oko zajedničke ideje za bolje društvo, vredan su resurs za realizaciju partnerskih ideja. Uz dobro upravljanje partnerstvom, poverenje i posvećenost partnera, zajedničke inicijative mogu postići značajne rezultate od kojih će pored zajednice koristi imati i sami partneri.

ORGANIZACIJE I SOCIJALNA PREDUZEĆA:

Ukoliko i vi želite da se predstavite na našem sajtu, sastanku članica, katalogu ili Sajmu partnerstva potrebno je da popunite
Formular 
za prijavu.

Preuzmite

fotka za katalog sajam
Sajam katalog - tumbnail Sajam partnerstva 2013 tumbnail

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link