CRH Srbija

CRH je vodeća internacionalna grupa u oblasti građevinskih materijala, koja zapošljava 89.000 ljudi na blizu 3.900 operativnih lokacija u 31 zemlji širom sveta. CRH je najveća kompanija u industriji građevinskih materijala u Severnoj Americi i druga na svetu. Grupa ima lidersku poziciju u Evropi, kao i uspostavljenu stratešku poziciju na tržištima u razvoju u Aziji i Južnoj Americi.

CRH je posvećen unapređenju životnog prostora kroz isporuku vrhunskih materijala i proizvoda za izgradnju i održavanje infrastrukture, stambenih i komercijalnih projekata.

Cementara CRH Srbija smeštena je u centralnoj Srbiji, u selu Popovac, blizu Paraćina, 160 km južno od Beograda. Godišnji kapaciteti cementare su 1 350 000 tona cementa i veziva.

Sa dve fabrike betona blizu Beograda, u Krnjači i Dobanovcima, CRH Srbija je prisutna i na tržištu gotovog betona, a flota od blizu 20-ak brodova eksploatiše, transportuje i prodaje pesak i šljunak različitih frakcija širom Srbije.

Poseban sektor u CRH Srbiji ima dugogodišnje iskustvo u tretmanu i proizvodnji alternativnih goriva iz sortiranog komunalnog otpada, a CRH eksperti nude rešenja za zaštitu životne sredine i u petrohemijskoj industriji i industriji guma.

CRH Srbija je dugogodišnji aktivni član više poslovnih asocijacija u Srbiji od kojih su najznačajnije: Savet stranih investitora (FIC), Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Cementna industrija Srbije (CIS), Forum za odgovorno poslovanje.

Kompanija je veoma aktivna u oblastima društveno-odgovornog poslovanja i održivog razvoja. Pridaje veliku važnost očuvanju životne okoline i prirodnih resursa i ima formulisanu politiku zaštite životne sredine koju sprovodi u svim segmentima svog poslovanja. Fokusirana je na razvoj lokalne zajednice, u kojoj realizuje i podržava projekte iz oblasti obrazovanja, infrastrukture, kulture i sporta, zdravlja i bezbednosti. Dobitnica je mnogih lokalnih i regionalnih priznanja, ali i Virtus nagrade za korporativnu filantropiju u kategoriji Doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, u 2007, i 2011. godini.