UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Evropska Nagrada za CSR partnerstvo

Prva pan-evropska nagrada za CSR partnerstvo lansirana je 2012. godine u 30 zemalja Evrope među kojima je i Srbija. Sa ciljem da doprinese vidljivosti najboljih CSR praksi i podigne svest o pozitivnoj ulozi koju poslovni sektor može imati u društvu, ovaj konkurs je inicirala Evropska komisija u čijoj Strategiji za CSR 2011-2014 lansiranje ovog konkursa predstavlja jedan od načina da se koncept partnerstava biznis sektora sa drugim sektorima istakne kao efikasan mehanizam za doprinos održivom razvoju društva. Koaliciju organizacija koje su realizovale nacionalne konkurse koordinirali su CSR Europe i Business in the Community.

2013-04-23-csr-awards-NK-43

Dobitnici i finalisti  Evropske Nagrade za CSR partnerstvo sa članovima žirija, Beograd, april 2013

Na konkurs u Srbiji stiglo je 15 prijava: 12 u kategoriji velikih kompanija i 3 u kategoriji malih i srednjih preduzeća. Prijavljene projekte ocenjivao je nezavisni žiri, sastavljen od predstavnika poslovnog sektora, javnih i međunarodnih institucija i neprofitnih organizacija, prema pažljivo razvijenoj metodologiji jedinstvenoj za sve zemlje učesnice, koja posebno vrednuje inovativan pristup održivosti i uticaj koji je realizacija partnerske inicijative imala na društvo i na samu kompaniju.

Uspeh pobedničkih projekata proslavljen je na svečanoj ceremoniji u Briselu, na kojoj su pobednici nacionalnih konkursa iz 30 zemalja, među kojima su bili i dobitnici nagrade u Srbiji – B92 i Sunce Marinković – primili posebna priznanja Evropske komisije.

Evropska Nagrada za CSR Partnerstvo

Nacionalni pobednici iz 30 zemalja na zajedničkoj ceremoniji u Briselu, jun 2013

Svi pobednički projekti predstavljeni su u publikaciji Golden Book Celebrating CSR Partnerships koja predstavlja svojevrstan pregled najinovativnijih i najuspešnijih partnerskih inicijativa kompanija i predstavnika civilnog i javnog sektora širom Evrope.

Pogledajte video:

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link