UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Naš Beograd 2018.

I ove godine, 9. juna, na 12 lokacija u gradu, više od 400 zaposlenih iz 11 kompanija, posvetilo je dan svojoj lokalnoj zajednici i sugrađanima iz socijalno ugroženih grupa, i različitim volonterskim aktivnostima doprinelo kvalitetu života u gradu u kome žive i posluju.

Deseti Naš Beograd, koji je do sada uticao na kvalitet života preko 15 000 naših sugradjana, organizovan je uz podršku USAID-a, kao deo programa koji Forum za odgovorno poslovanje i Smart Kolektiv realizuju u koaliciji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, Trag Fondacijom, Fondacijom Katalist, Srpskim filantropskim forumom i Privrednom komorom Srbije.

Američki ambasador i šef Delegacije EU pružili podršku volonterima

Govornici

Ambasador Skat je zajedno s više od 30 volontera iz američke ambasade, krečio zidove dvorišta Osnovne škole za zaštitu vida “Dragan Kovačević”. Istovremeno, Šef delegacije EU, Fabrici, i volonteri iz Delegacije EU pravili su džem od jagoda u prostorijama udruženja “Evo ruka” koje okuplja roditelje dece sa smetnjama u razvoju.

Volonteri uređivali dvorišta škola i vrtića

dva

Dvorište predškolske ustanove „Dunavsko obdanište“ zasijalo je novim sjajem zahvaljujući volonterima kompanije Bambi, dok su zaposleni iz CRH Srbija uredili dvorište vrtića „Skadarlija“.

Ulepšani parkovi, trgovi i prirodni rezervati

Zaposleni iz Vip mobile, Eurobanka Srbija, Societe Generale Bank Srbija i Nordeus, udružili su snage i ofarbali klupe na Kalemegdanu, dok su zaposleni iz Vojvođanske banke ulepšali plato ispred trga Nikole Pašića. Istovremeno, zaposleni iz UniCredit Bank ulepšali su šetalište „25. maj“.

tri

Volonteri Banca Intesa sakupljali su plastični otpad na Velikom ratnom ostrvu.

Pomoć udruženjima

cetiri

Zaposleni iz Coca Cola HBC Srbija doprineli su da korisnici udruženja za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju „Živimo zajedno“ imaju okrečenu spoljašnju fasadu, a volonteri Erste Bank osvežili su unutrašnje zidove udruženja KEC MNRO.

Volontirali i partneri

35050037_2089539431314992_4777070696301854720_o

Naši partneri iz Fondacije Ana i Vlade Divac, Trag Fondacije, Katalist Fondacje i Srpskog finantropskog Foruma pridužili su se akciji i uredili dvorišta predšolskih ustanova. Akciji su se priključili i volonteri Volonterskog servisa opštine Stari grad koji su uređivali Trg Nikole Pašića i prolaz između zgrada u ul. Mike Alasa.

Humani karakter Našeg Beograda

0-02-04-be247c86a88d964e38f4d722789e9b51bd471a8248657f2a536281ff233c0aeb_660a5201

Ove godine početak velike volonterske akcije Naš Beograd obeležen je velikom humanitarnom aktivnošću u kojoj su učestvovali svi volonteri, zaposleni i građani Beograda. Prikupljena sredstva dodeljena su prodavcima časopisa LICEULICE,  našim sugrađanima koji se suočavaju s raznovrsnim problemima, od fizičkog i mentalnog invaliditeta, preko beskućništva, dugotrajne nezaposlenosti, borbe s bolestima zavisnosti ili su korisnici psihijatrijskih usluga, i spadaju u kategoriju teško zapošljivih osoba.

HOR Smilje 2

Zahvaljujemo se na učešću svim zaposlenima iz kompanija Bambi, Banca Intesa, Coca-Cola Hellenic, CRH, Erste Banka, Eurobanka, Societe Generale Srbija, UniCredit Bank, Vojvođanska banka, Vip mobile i Nordeus, kao i penzionerskom mešovitom-kamernom horu “Smilje”, čiji je nastup upotpunio ceo događaj.

Vidimo se sledeće godine na Našem Beogradu!

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link