UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Naš Beograd – Volontiram jer volim svoj grad!

„Naš Beograd“  svake godine okuplja zaposlene u društveno odgovornim kompanijama, koji različitim volonterskim aktivnostima doprinose kvalitetu života sugrađana i svog grada. U ovu, sada tradicionalnu volontersku akciju, po pokretanju 2009. godine uključilo se osam kompanija, dok su danas i broj kompanija i rezultati akcije tri puta veći.

U želji da dobru praksu prenese na lokalne zajednice u Srbiji, FOP je inicirao organizaciju velikih volonterskih akcija i u drugim gradovima Srbije – „Naš Gornji Milanovac“ održan je 15. oktobra 2011. godine, a „Naš Niš“, 3. novembra 2012. godine.

Naš grad - velike volonterske akcije Foruma01

U velikim volonterskim akcijama koje su za proteklih pet godina održane u Beogradu (6 akcija), Gornjem Milanovcu (1 akcija) i u Nišu (1 akcija), učestvovalo je ukupno 2700 zaposlenih iz 30 kompanija, koji su direktno doprineli poboljšanju kvaliteta života za preko 7000 sugrađana iz ugroženih socijalnih grupa.     

Volonterski dan organizovan je tako da svako od volontera ima priliku da doprinese onom društvenom cilju do kojeg mu je najviše stalo – inkluzija mladih sa intelektualnim teškoćama, dece bez roditeljskog staranja i starijih sugrađana, uređenje gradskih prostora ili briga o životnoj sredini. Organizaciju volonterske akcije „Naš Beograd“ finansijski podržavaju kompanije članice Foruma za odgovorno poslovanje i donatori, dok u drugim gradovima Srbije ulogu glavnog partnera i inicijatora akcije preuzimaju kompanije prisutne na lokalu.

Naš grad - velike volonterske akcije Foruma08

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link