UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

KPMG d.o.o. Beograd
Belhospice – Humanitarni turnir u malom fudbalu

 

Partneri iz neprofitnog sektora:  BELhospice, Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.
Period implementacije: 2009. –
Lokacija: Projekat je usmeren na nacionalni nivo

Tema: 2009. godine KPMG je prihvatio poziv na učešće u humanitarnom turniru u malom fudbalu, kako bi pomogao da problem palijativnog zbrinjavanja bude prepoznat u široj javnosti i tako stvorio uslove za poboljšanje brige o obolelima od malignih bolesti u Srbiji. Koncept palijativnog zbrinjavanja podrazumeva poboljšavanje kvaliteta života pacijenta i njegove porodice i nudi rešenja za probleme koji prate bolesti i ugrožavaju život. Ovo se postiže ranim otkrivanjem bolesti, prevencijom i otklanjanjem nepotrebne patnje uz umanjivanje bola i rešavanje drugih problema kako fizičkih, tako i psihosocijalnih i duhovnih. Partner na projektu je BelHospice, jedina organizacija u Srbiji koja pruža palijativno zbrinjavanje pacijentima sa aktivnom, progresivnom, uznapredovalom bolešću sa ograničenom prognozom. Tradicionalni pokrovitelj turnira je Ministarstvo zdravlja republike Srbije.

Ciljevi i aktivnosti: Jedan od razloga zbog kojih KPMG pruža podršku BelHospice-u je želja kompanije da među svojim zaposlenima podigne svest o značaju i mogućnostima palijativnog lečenja. Tokom 5 godina saradnje, KPMG i BelHospice su počeli da dele zajedničke ciljeve koji, između ostalog, uključuju i borbu da se kvalitet palijativnog zbrinjavanja neizlečivih bolesnika u Srbiji održava na nivou koji odgovara preporukama Svetske zdravstvene organizacije i Saveta Evrope. Takođe, cilj ovih aktivnosti je i da pomogne poboljšanju obrazovanja, kako struke tako i šire javnosti, o značaju i drugim aspektima palijativnog zbrinjavanja, kao i da se promocijom obezbedi šira društvena podrška ovoj humanoj medicinskoj praksi.

Postignuti rezultati: Preko 200 zaposlenih KPMG-a sada zna za probleme i prednosti palijativnog zbrinjavanja, kao i probleme sa kojima se susreću bolesnici i njihove porodice. Oni sada aktivno doprinose širenju informacija o neophodnosti da se ovakav vid medicinske nege i podrške učini dostupnim svima kojima je potrebno i deo su šire akcije da se obezbedi javna podrška palijativnoj nezi. O ovome svedoči i činjenica da nakon dugogodišnjeg partnerstva zaposleni u KPMG danas individualno učestvuju u drugim akcijama BelHospica, poput njihovog Humanitarnog bala, i da neguju i lične odnose sa organizacijom. Na marginama turnira sklopljena su i nova poslovna poznanstva koja su omogućila nove poslovne projekte. Na kraju, tu je i promocija zdravih životnih izbora u koje spada i rekreativni sport, ali i jačanje međusobnih odnosa među kolegama čime se jača kohezija unutar kolektiva i poboljšavaju radni rezultati.

„Predstavlja veliko zadovoljstvo kada kroz sportske aktivnosti organizujemo unutar kompanije kako bismo pružili pomoć ljudima kojima je zaista potrebna. Palijativna briga nudi potpuno nov, humani  pristup pacijentima obolelim od teških bolesti i izuzetno je važna kako za pacijente, tako i za njihove porodice. Nadam se da će ovakvih akcija biti sve više kako bi se i druge kompanije pridružile i kroz sportske aktivnosti doprinele poboljšanju životnih uslova pacijenata.” Dušan Tomić, Partner u odeljenju revizije KPMG

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link