UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Victoria Group a.d. – Renoviranje Odeljenja Urgentne urologije Kliničkog centra Srbije


Partneri iz neprofitnog sektora:
Klinički centar Srbije
Period implementacije: 2012-2013.
Lokacija: Beograd

Tema: Kompanija Victoria Group je u proteklih pet godina poslovanja pomogla preko 1.000 pojedinaca i organizacija, investirajući u razvoj društva preko 2 miliona evra. Donacija za renoviranje Odeljenja Urgentne urologije Kliničkog centra Srbije predstavlja dugoročnu investiciju koja omogućava poboljšanje kvaliteta života daleko većem broju stanovnika iz čitave Srbije.

Ciljevi i aktivnosti: Projekat se sastojao iz dva dela: doniranja dva medicinska aparata u decembru 2012. i renoviranja Odeljenja Urgentne urologije Kliničkog centra Srbije koje je trajalo od februara do septembra 2013. Donacijom kompanije Victoria Group, u iznosu od 200.000 evra, obezbeđena je izgradnja dve najsavremenije operacione sale, gde će se obavljati transplantacije jetre i bubrega, kao i rekonstrukcija Odeljenja intenzivne nege za oporavak pacijenata nakon obavljenih zahvata.

Kompletnom renoviranju ovih prostorija, prethodila je donacija, ukupne vrednosti 50.000 evra, kojom su nabavljena dva aparata – Pathfast aparat koji određuje biomarkere sepse, jednog od vodećih uzroka smrti kod pacijenata u jedinicama intenzivne nege, i EEG-1200K, klinički opremljen digitalni elektroencefalograf baziran na PC računaru i služi za snimanje električne moždane aktivnosti pacijenta. Aparat je opremljen sistemom za fotostimulaciju i hiperventilaciju.

,,Sada će kapacitet Odeljenja urgentne urologije biti daleko veći, što će omogućiti da se obavi veći broj hirurških intervencija i veći broj transplantacija nego što je to bilo moguće dok je u funkciji bila samo jedna operaciona sala. Na odeljenju intenzivne nege, zahvaljujući rekonstrukciji, biće omogućen ne samo smeštaj većeg broja pacijenata nakon operacionih zahvata, već i lečenje u daleko boljim, savremenim uslovima.” Dr Zlatibor Lončar, Direktor Urgentnog centra KCS u vreme implementacije projekta

Postignuti rezultati: Nakon renoviranja operacionih sala kapaciteti odeljenja su znatno povećani što omogućava obavljanje većeg broja operacija, a opremanje sala najsavremenijom opremom će svakako uticati na kvalitet izvedenih zahvata. Odeljenje intenzivne nege opremljeno je sa sedam kreveta i dva dvokrevetna apartmana čime je omogućeno sprovođenje adekvatne postoperativne nege za veći broj pacijenata.

Ovom donacijom kompanija Victoria Group se još jednom pozicionirala kao odgovorno pravno lice koje brine o lokalnoj zajednici i utiče na poboljšanje uslova u društvu, konkretno u zdravstvu. Kompanija je od svog osnivanja ulagala u razvoj zajednice, a donacija Urgentnom centru KCS nastavak je ove prakse i predstavlja želju da se pomogne znatno većem broju ljudi na sistemski i održiv način.

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link