UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Coca-Cola HBC Srbija

Coca‑Cola sistem u Srbiji, koji čine kompanije Coca‑Cola i Coca‑Cola HBC Srbija, prisutan je u našoj zemlji od 1997. godine. Coca‑Cola HBC (Coca‑Cola Hellenic Bottling Company) je partnerska punionica kompanije Coca‑Cola.  To  znači da kompanija Coca‑Cola proizvodi i prodaje koncentrate, baze i sirupe svojim partnerskim punionicama, vlasnik je brendova i odgovorna je za inicijative u oblasti marketinga ka potrošačima.  Coca‑Cola HBC kao punionica, koristi koncentrate i sirupe za proizvodnju, pakuje, prodaje i distribuira finalne proizvode  partnerima i potrošačima.

Kompanija je integrisala održivost i društvenu odgovornost u sve aspekte poslovanja, sa ciljem da stvori dugoročnu vrednost za zainteresovane strane. U 2015. godini,  drugu godinu zaredom, proglašena je za globalnog i evropskog lidera u sektoru napitaka prema Dow Jones indeksu održivosti.

Tokom 2005. osnovan je Klub volontera, a zaposleni kompanije svake godine, u okviru „Dana dobre volje“, pomažu socijalno i zdravstveno ugroženoj deci. „Coca-Cola HBC Srbija“ pruža podršku brojim kulturnim i sportskim manifestacijama, obrazovanju mladih talenata, donira zdravstvene ustanove i siromašne kategorije stanovništva, a od 2005. godine je partner u velikoj medijskoj kampanji za očuvanje Dunava i u organizaciji velikog broja događaja u okviru manifestacije Dani Dunava.

Izveštaji o održivosti

Povezane vesti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link