UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Forum za odgovorno poslovanje je partner na novom projektu “Business in Europe Hosting Apprenticeships for Youth” (EU talent), finansiran od strane Evropske komisije preko programa Erasmus +. Projekat ima za cilj da uključi mala i srednja preduzeća kako bi ponudili kvalitetnije stručne prakse.

Dok mala i srednja preduzeća igraju veliku ulogu u nastojanju za pospešivanje zapošljivosti mladih, oni često nemaju dovoljno informacija, resursa i iskustva za obezbeđivanje kvalitetnih stručnih praksi. Ovim projektom nastoji se kreiranju struktura podrške u vidu nacionalnih mreža za učenje koje bi pomogle pospešivanju kvantiteta i kvaliteta stručnih praksi koje nude mala i srednja preduzeća.

Projektom na evropskom nivou upravlja CSR Europe, a realizuje se u 12 zemalja uz podršku European Vocational Training Association (EVTA) i EUROCHAMBRES.

Projekat predstavlja direktnu podršku evropskom Paktu za mlade, prvenstveno kroz pomoć u ostvarivanju cilja kreairanja novih 100.000 pozicija radnih i stručnih praksi.

Priključite se projektu kako biste:
-se upoznali sa prednostima stručnih praksi
-pospešili vaše interne procese kroz partnersku i ekspertksu razmenu mišljenja i iskustava
-pospešili vidljivost vašeg brenda
-bili deo dijaloga o politikama na nacionalnom i evropskom nivou.

Saznajte kakav je kvalitet vaših praksi: U okviru projekta pokrenut je i dostupan on-line alat za samoprocenu kvaliteta stručnih praksi, koji je preveden na srpski i ponuđen kompanijama u Srbiji, kao način za evaluaciju organizacije stručnih praksi, ali i uporede rezultate sa prosekom u drugim kompanijama. Alat je dostupan na OVOM linku.

Budite primer dobre prakse: Kroz projekat se sakupljaju i primeri dobrih praksi kompanija iz Srbije, koji će se naći u zajedničkoj publikaciji i na sajtu EU talent. Formular za popunjavanje primera dobre prakse je vrlo kratak i u njemu treba  opisati način na koji se organizuje praksa, navesti rezultate, i priložiti jedan citat i fotografiju.

Za vise informacije možete se obratiti kancelariji Foruma za odgovorno poslovanje putem mejla kancelarija@odgovornoposlovanje.rs ili telefona 011 2659700

 

BeHappy_partners logos emblem

Print

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link