UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Vesti

Biznis, prosveta, mladi i evropski lideri zajedno za pro-omladinsku i pro-inovacijsku Evropu

1 min read
Podeli

Brisel, 25. maj 2016.Danas je održan prvi sastanak lidera Evropskog pakta za mlade (European Pact for Youth) u Briselu. Domaćin sastanka bila je Marianne Thyssen, evropska Komesarka za Zapošljavanje, socijalna pitanja, veštine i radnu mobilnost, i vikont Etienne Davignon, državni ministar i Predsednik, CSR Europe. Ovo je bila prilika za razmenu mišljenja i osvrt na napredak koji je napravljen ka cilju od 10,000 novih partnerstava između obrazovanja i biznisa, kao i 100,000 novih, kvalitetnih praksi i početničkih poslova.

Lideri Evropskog pakta za mlade šalju jasnu poruku da veruju u Evropu koja nudi rešenja, kao i pravac, motivaciju veštine i prilike za uspeh mladih na poslu i u društvu.

U okviru Pakta za mlade tri konkretna predloga politika biće predstavljena na prvom evropskom Samitu biznisa i obrazovanja, 23. novembra ove godine.

Pakt za mlade je inicirala Evropska  mreža za društveno odgovorno poslovanje (CSR Europe) kao poziv poslovnoj zajednici, društvenim partnerima, obrazovnim institucijama i drugim zainteresovanim stranama kako bi razvili ili konsolidovali partnerstva u podršci zapošljavanja mladih i inkluziji. Lansiran je na Enterprise 2020 Samitu-u u Briselu, 17. novembra 2015. sa podrškom Evropske komisije i kompanija.

Forum za odgovorno poslovanje učestvovao je na Samitu u Briselu na kome smo pružili podršku ovoj inicijativu, a ovu veoma važnu temu nastavljamo da promovišemo i na nacionalnom nivou.

Izvor: csreurope.org

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link