UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

NAPRED – Netvorking Privrednog i Edukativnog Sektora Srbije

1 min read
Podeli

Beograd, 26. maj 2016. – Fondacija za razvoj ekonomije (FREN) je na Ekonomskom fakultetu pokrenula Projekat N@PRED (Netvorking Privrednog i Edukativnog Sektora)  koji se realizuje u okviru SIPRU programa „Podrška inovativnim pristupima za povećanje zapošljavanja i zapošljivosti mladih“. Projekat realizuju Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, Fondacija za razvoj ekonomske nauke i Centar za strane jezike Top Class.

U cilju uspostavljanja bolje komunikacije između privrednog i obrazovnog sektora, kreirana je interaktivna internet platforma, www.napred.rs, koja će služiti kao onlajn berza istraživačkih projekata i stručnih praksi, a uz to i mesto za protok i razmenu relevantnih informacija i targetirano umrežavanje. Platforma je besplatna i dostupna svima. Platforma-berza omogućava preduzećima da brzo, lako i besplatno objavljuju svoje zahteve za pomoć u razvojnim problemima, odnosno projekte, iz sfere svog konkretnog poslovanja, transformišući na taj način sopstvene poslovne i razvojne izazove i poteškoće u šanse i mogućnosti za mlade.

Koncept podrazumeva da kompanije na platformi postavljaju svoje zadatke, bazirano na problemima sa kojima se sreću u praksi (npr. ako treba da im se kreira neki novi alat, napiše biznis plan, osmisli logo i sl.), a onda studenti taj problem rešavaju i kontaktiraju ih sa svojim rešenjima/predlozima. Preduzeća nisu ni u kakvoj obavezi da ih plate, daju praksu ili zaposle već je ideja da se povezuju. Na taj način, pored ekspertize za konkretni problem, kompanije mogu i da testiraju studente za moguća zaposlenja i prakse.

Izvor: sens.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link