UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

COVID-19 Filantropija FOP FOP aktuelnosti Nefinansijsko izveštavanje Projekat za unapređenje okvira za davanje Vesti

U toku godišnje istraživanje o doprinosu kompanija zajednici

1 min read
Podeli

Beograd, 27. maj 2020. –  U toku je godišnje istraživanje o društvenom doprinosu kompanija zajednici, pod nazivom ,,Bolji biznis za bolje društvo’’ koju već 9. godinu zaredom, sprovode Forum za odgovorno poslovanje (FOP) i Smart kolektiv.   

Forum za odgovorno poslovanje započeo je sa ovom praksom 2011. godine, sa ciljem da doprinese razvoju izveštavanja, transparetnosti i informisanosti javnosti o aktivnostima društveno odgovornih kompanija. Već drugu godinu za redom, upitnik je otvoren za sve kompanije koje žele da podele svoje rezultate, u delu koji se odnosi na lokalnu zajednicu, dok kompanije članice Foruma i dalje izveštavaju o svim aspektima društveno odgovornog poslovanja koji uključuju prakse u radnom okruženju, tržištu, životnoj sredini i upravljanju.  

Sve kompanije koje su na bilo koji način tokom prethodne ili ove godine tokom vanrednog stanja, bile angažovane u pružanju podrške u zajednici, ovim putem, pozvane su da učestvuju u istraživanju. Kroz publikaciju će biti predstavljeni rezultati o:

  • Zbirnom doprinosu poslovnog sektora u suzbijanju pandemije virusa COVID-19,
  • Zbirnom doprinosu zajedici tokom 2019. godine,
  • I pojedinačnim primerima projekata, partnerava i inicijativa zarad promocije primera dobrih praksi i inspiracije za dodatno uključivanje poslovne zajednice.  

Preuzmite upitnik za popunjavanje ovde.

Rok za dostavu popunjenog upitnika produžen je do 26. juna 2020. godine, a upitnik se dostavlja na adresu: kancelarija@odgovornoposlovanje.rs   

U vezi bilo kakvih pitanja o istraživanju i popunjavanju upitnika može se kontaktirati kancelarija Foruma za odgovorno poslovanje, mejlom na istu adresu ili putem telefona na broj +381 60 64 23 819.  

Prošlogodišnji izveštaj o tome kako su kompanije doprinosile lokalnoj zajednici tokom 2018. godine, može se pogledati na ovom linku.


Događaj je deo Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac a dodatno čine Trag Fondacija, Catalyst Balkans, Smart kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije

Tagovi:

Može vam se svideti

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link