UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Filantropija Podrška mladima Vesti

Donacija kompanije Imlek povodom Svetskog dana mleka

2 min read
Podeli

Beograd, 1. jun, 2020. godine – Povodom obeležavanja Svetskog dana mleka, kompanija Imlek iznenadila je svoje najmlađe potrošače donacijom nekoliko tona Moja Kravica proizvoda – mleka i čokoladnog mleka. Proizvodi su donirani Institutu za majku i dete u Beogradu, Domu za nezbrinutu decu ”Duško Radović” u Nišu, Dečijem selu u Sremskoj Kamenici, kao i roditeljskim kućama u Beogradu, Nišu i Novom Sadu koje su pod okriljem Nacionalnog udruženja dece obolele od raka (NURDOR).

”Svetski dan mleka za nas predstavlja izuzetno važan datum, jer tada imamo priliku da, kao regionalni lider u oblasti proizvodnje mleka i mlečnih proizvoda, podsetimo najmlađe i njihove roditelje na značaj konzumacije mleka. Kako je Moja Kravica simbol bezbrižnog detinjstva mnogih generacija, mi nastojimo da tu tradiciju prenesemo i na buduće generacije, a po njihovim osmesima, rekla bih da nam dobro ide. Pored neprocenjive radosti na njihovim licima, zadovoljstvo nam pričinjava i činjenica da naši mlečni proizvodi pozitivno utiču na rast njihovih kostiju, zuba, ali i kognitivnih funkcija, poput učenja i pamćenja. Mi u kompaniji Imlek želimo da detinjstvo zaista bude najradosnije i najbezbrižnije doba, tako da ćemo se truditi da i u budućnosti ulepšamo taj period života što većem broju mališana”, istakla je Marija Malović, regionalni menadžer za odnose s javnošću kompanije Imlek.

Kompanija Imlek je u skladu sa svojom društveno odgovornom ulogom podržala najugroženije tokom najtežih dana pandemije Korona virusa. Pored donacije finansijskih sredstava za nabavku respiratora, donirane su i desetine tona Moja Kravica mleka i drugih mlečnih proizvoda kliničkim centrima, bolnicama, Crvenom krstu i Banci hrane. Pomoć nije izostala ni u zemljama regiona, u kojima Imlek posluje, te su robna i medicinska pomoć upućene zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Tagovi:

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link