UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Filantropija Naš Beograd Vesti

Kroz ovogodišnji #NašBeograd, FOP i partneri obezbeđuju hranu za ugrožene sugrađane

2 min read
Podeli

Beograd, 10. novembar 2020.godine – Tradicionalna dvanaesta po redu volonterska akcija “Naš Beograd” koja okuplja timove volontera iz društveno odgovornih kompanija započeta je prošle nedelje aktivnošću #ZaNašeBeograđane. Članovi Upravnog odbora Foruma za odgovorno poslovanje i predstavnici ambasada i partnerskih organizacija pripremali su obroke za najugroženije sugrađane u Beogradu koji žive i rade na ulici. 

U petak, 6. novembra, američki ambasador, Entoni Godfri, Ana Koeshal, direktorka Fondacije Ane i Vlade Divac, Neven Marinović, direktor Smart Kolektiva, Tijana Koprivica, ćlanica UO Foruma za odgovorno upravljanje (Delta Holding) i Nina Elezović, članica UO Foruma za odgovorno upravljanje (Coca Cola HBC), pomogli su u pripremi i podeli hrane korisnicima humanitrane organizacije ADRA i prodavcima magazina Liceulice.  Prethodno su, u utorak, 3. novembra, obroke pripremale i Željka Ćirić Jakovljević, članica UO Foruma za odgovorno upravljanje (Banca Intesa). Akciji su se priključili i Tamara Jokanović, direktorka Represent Communications, Milena Mićalović, direktorka Marketing i PR, Vojđanske banke, Ivo Radanović, direktor marketinga OTP banke, kao i druge kolege iz kompanija članica Foruma i partnerskih organizacija.

Ovom akcijom posebno je skrenuta pažnja na potrebu za donacijama hrane i brigu o ugroženim članovima naše zajednice. S obzirom na krizno stanje izazvanom pandemijom, naredna godina biće naročito teška za ranjive grupe u Srbiji, i u skladu sa tim Koalicija za dobročinstvo zalaže se za iznalaženje rešenja da se regulatorne prepreke u vezi sa doniranjem hrane prevaziđu kroz usaglašavanje naših propisa sa smernicama i preporukama Evropske unije. 

Tokom meseca novembra, u okviru „Našeg Beograda“ održaće se niz akcija usmerenih na podšku najugroženijima, kroz organizovano prikupljanje namirnica u kompanijama članica Foruma za odgovorno poslovanje, kao i deljenje znanja i veština volontera eksperata koje bi pomogle organizacijama da se lakše prilagode i prevaziđu krizu.      

Naš Beograd 2020 organizuje Forum za odgovorno poslovanje u okviru Projekta unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ane i Vlade Divac, a dodatno čine Trag fondacija, Smart kolektiv, Catalyst Balkans, Forum za odgovorno poslovanje, Srpski filantropski forum i Privredna komora Srbije. 

Tagovi:

Može vam se svideti

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link