UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

COVID-19 Filantropija Vesti

Carnex ove godine donirao preko 10 tona proizvoda Banci hrane

2 min read
Podeli
Carnex

Beograd, 19. oktobar 2020. godine – Carnex, jedan od najvećih proizvođača hrane u Srbiji, nedavno je donirao dodatnih 7.5 tona proizvoda Banci hrane, kako saopštava InStore. U aprilu ove godine, kompanija je donirala 5.5 tona proizvoda organizaciji, i tako doprinela obezbeđivanju obroka najugroženijim stanovnicima Srbije.

,,Naš zadatak, kao jednog od najvećih proizvođača hrane, danas je veoma važan, zato se i u ovim otežanim uslovima rada trudimo da maksimalno obezbedimo potrebe društva u kom živimo, i zahvaljujući našim zaposlenima, u tome uspevamo. Svaka potreba naših građana je za nas deo odgovornosti, i bićemo uvek spremni da pomognemo, posebno ugroženima, jer su njihovi problem danas najveći. Zato nam je u tome pravi partner Banka hrane, jer logistički raspoređuje hranu baš onima kojima je neophodno”, naglasili su iz kompanije.

Banka hrane snabdeva više od 150 raznih organizacija i socijalnih ustanova širom Srbije, koje brinu o deci i mladima sa smetnjama u razvoju ili bez roditeljskog staranja, osobama sa invaliditetom, samohranim majkama/roditeljima, raseljenim licima, porodicama bez primanja, beskućnicima, starim licima, korisnicima narodnih kuhinja, korisnicima sigurnih kuća, nezaposlenima, Romima i mnogim drugima.

Takođe, od početka vandrednog stanja, Carnex je obezbedio pomoć socijalno ugroženim penzionerima i stanovnicima na teritoriji opštine Vrbas, uključujući i organizaciju ,,Multiart” u Vrbasu, koja podržava decu i mlade sa poteškoćama u razvoju. Njima je, na poziv Privredne Komore Srbije, Carnex donirao 3 tone proizvoda u vrednosti od preko 2 miliona dinara.

U poslednje tri godine, Carnex je donirao oko 60 tona svojih proizvoda u vrednosti od oko 220.000 evra, i tako obezbedio bar jedan obrok za više od 360.000 ljudi.

Kako kompanija kaže, ,,uzvraćamo ljubav i poštovanje našoj zajednici u najtežim trenucima”.

Ovakve akcije treba da služe kao primer kompanijama koje posluju u Srbiji. O tome kako su kompanije doprinosile lokalnim zajednnicama tokom pandemije i tokom prethodne godine, pogledajte u našoj publikaciji Bolji biznis za Bolje društvo.

Izvori: InStore & Carnex

Cover slika: Carnex.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link