UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

COVID-19 Filantropija Mala i srednja preduzeća

Umesto za promociju novog proizvoda, 100.000 evra za borbu protiv korona virusa

1 min read
Podeli

Beograd, 30. mart 2020. – Mlekara Šabac doniraće 100.000 evra za pomoć naugroženijima od koronavirusa. Zaposleni u šabačkoj Mlekari odlučili su da taj novac daju u donacije umesto da ga ulože u promociju  novih proizvoda – voćnih jogurta, koji su nedavno lansirani na tržište.

“Ova inicijativa dolazi od naših zaposlenih, u vreme pandemije Kovida-19 i pokazuje želju mlekare Šabac, da pružimo neku vrstu sigurnosti i oslonca onima koji su najugroženiji, kao i da pokažemo solidarnost u ovim teškim trenucima”, izjavila je Ivana Stevanović, direktorka marketinga Mlekare Šabac.

Do sada je donirano 8.000 litara dugotrajnog čokoladnog mleka, kao i više od 10 tona ABT jogurta, voćnih jogurta, “a la kajmaka”, sira “mediteraneo”, mlečnog namaza “sirko”, saopštavaju iz Mlekare.

U svemu ovome im pomažu Banka hrane Beograd, preko koje je već distribuirano 5.000 paketa za najugroženije Beograđane, Crveni krst Novi Beograd, Privredna komora Srbije i drugi.

U toku je podela i 270 poklon paketa za zaposlene na Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, kao i 100 poklon paketa za penzionere šabačke Mlekare.

Iako je njena delatnost više od 70 godina na tržištu Srbije proizvodnja mleka i mlečnih proizvoda, Mlekara je angažovala firmu iz Šapca da uslužno proizvede 10.000 maski za lice koje će donirati za Vojsku Srbije, čija je uloga danas od izuzetne važnosti tokom sprovođenja vanrednog stanja, ističu u šabačkoj Mlekari.

Izvor: RTS
Foto: Mlekara Šabac

Na našoj stranici COVID-19 možete naći vesti o akcijama koje biznis preduzima kako bi podržao borbu protiv pandemije.
Forum za odgovorno poslovanje podržava napore svih članica, i kompanija van naše mreže da podrže sve koji su pogođeni krizom. Ukoliko želite da doprinesete sadržaju stranice, saopštenja možete slati na adresu: kancelarija@odgovornoposlovanje.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link