UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Podrška mladima Vesti

Konferencija Pakt za mlade: – Jačanje partnerstava za podsticanje zapošljivosti i socijalnog uključivanja mladih

1 min read
Podeli

Beograd, 12. septembar 2016.Konferencija Pakt za mlade: – Jačanje partnerstava za podsticanje zapošljivosti i socijalnog uključivanja mladih održaće se u ponedeljak, 19. septembra 2016. u Domu omladine Beograd. Na konferenciji, koja će okupiti predstavnike privrede, obrazovnih institucija, vladinog i nevladinog sektora, po prvi put u Srbiji biće predstavljen evropski Pakt za mlade – inicijative koja predviđa široku saradnju svih društvenih aktera u nameri da se osiguraju akcije koje vode ka povećanju zapošljivosti i inkluzije mladih. Tim povodom učesnica na konferenciji biće i Celia Moore, članica Upravnog odbora, CSR Europe

Evropski Pakt za mlade zasniva se na zajedničkim nastojanjima biznis lidera i EU da stvore kulturu partnerstva biznisa i obrazovanja kako bi povećali šanse mladih ljudi da pronađu posao. Pakt za mlade ima za ciljeve: 1) pospešivanje broja i kvaliteta partnerstava između biznis sektora i obrazovnih institucija; 2) poboljšanje veština mladih koje se direktno odražavaju na njihovu zapošljivost; 3) razvoj nacionalnih i evropskih politika za razvoj konkurentnosti i zapošljivosti. Pakt je inicirala Evropska  mreža za društveno odgovorno poslovanje (CSR Europe) kao poziv poslovnoj zajednici, društvenim partnerima, obrazovnim institucijama i drugim zainteresovanim stranama da razviju i učvrste partnerstva u podršci zapošljavanja mladih i socijalnog uključivanja.

Za učešće u konferenciji možete da se prijavite putem sledećeg linka.

Nacrt agende možete da preuzmete ovde.

Konferenciju organizuju Smart kolektiv, Forum za odgvorno poslovanje, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i Beogradska otvorena škola.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link