UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Evropski Pakt za mlade zasniva se na zajedničkim nastojanjima biznis lidera i Evropske Unije da stvore kulturu partnerstva biznisa i obrazovanja kako bi povećali šanse mladim ljudima da pronađu posao.

Pakt je inicirala Evropska mreža za društveno odgovorno poslovanje (CSR Europe), kao apel poslovnoj zajednici, društvenim partnerima, obrazovnim institucijama i drugim zainteresovanim stranama da razviju i učvrste saradnju i podršku u zapošljavanju mladih i inkluziji. Zajedno, oni će podržati stvaranje 10.000 partnerstava između biznis sektora i obrazovnih institucija, sa zajedničkim ciljem za ostvarivanjem najmanje 100.000 novih kvalitetnih praksi, obuka i radnih mesta za početnike. Evropska komisija obezbeđuje tehničku podršku Paktu i pomoć pri implementaciji ovih projekata.

Pakt-za-mlade-Facebook-Illus-01

U organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje, Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Beogradske otvorene škole organizovana je konferencija Pakt za mlade 19. septembra koja je za temu imala jačanje partnerstava za podsticanje zapošljivosti i socijalnog uključivanja mladih, modele i mere za uključivanje mladih na tržište rada, kao i primere i iskustva iz regiona. Više o konferenciji saznajte na ovde. 

Brošura Pakt za mlade – jačanje partnerstava za podsticanje zapošljivosti i socijalnog uključivanja mladih. Brošuru su objavili Smart kolektiv i Forum za odgovorno poslovanje u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije.

Brošura sadrži informacije o evropskoj inicijativi Pakt za mlade, kao i informacije o načinima realizacije ove inicijative u Srbiji kroz predstavljanje stanja, ključnih aktera i primera dobrih praksi; i primera saradnje i projekata – načini na koje kompanije doprinose zapošljivosti i socijalnom uključivanju mladih. eBroshura-PaktZaMlade

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link