UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Podrška mladima Vesti

U FOKUSU: Zapošljavanje mladih

2 min read
Podeli

Beograd, 19. septembar 2016.U organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje, Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Beogradske otvorene škole organizovana je konferencija Pakt za mlade koja je za temu imala jačanje partnerstava za podsticanje zapošljivosti i socijalnog uključivanja mladih, modele i mere za uključivanje mladih na tržište rada, kao i primere i iskustva iz regiona.

Predstavnici javnog i nevladinog sektora, biznis udruženja, organizacija mladih, kao i gosti iz inostranstva diskutovali su o modelima i primerima dobrih praksi za uključivanje mladih na tržište rada i pokušali da definišu preporukeza prevazilaženje problema visoke nezaposlenosti i neaktivnosti među mladima.

„Svi danas smo saglasni da postoje programi vlade, prakse kompanija, kao i organizacija koje su usmerene na stvaranje uslova za veću zapošljivost mladih. Među ovim programima neophodno je da postoji saradnja i koordinacija kako bi zajednodoprineli većem uključivanju i boljoj zapošljivosti mladih“, izjavio je Neven Marinović, izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje i direktor Smart kolektiva. Silija Mur, članica Upravnog odbora CSR Europe ovom prilikom dodala i da je uloga države u stvaranju povoljnog okruženja i podsticanju programa za zapošljavanje mladih velika, i da na to treba da se gleda kao na razvojnu šansu za ekonomiju jedne zemlje.

Konferencija Pakt za mlade deo je Nacionalnog dijaloga za podsticanje zapošljavanja mladih u Srbiji, u okviru koga će 20. i 21. septembra 2016. godine biti održana međunarodna konferencija o srednjem stručnom obrazovanju – Zajednička vizija: Obrazovanje za praktično znanje.

Evropski Pakt za mlade zasniva se na zajedničkim nastojanjima biznis lidera i Evropske Unije da stvore kulturu partnerstva biznisa i obrazovanja kako bi povećali šanse mladim ljudima da pronađu posao. Pakt je inicirala Evropska mreža za društveno odgovorno poslovanje (CSR Europe), kao apel poslovnoj zajednici, socijalnim partnerima, obrazovnim institucijama i drugim zainteresovanim stranama da razviju i učvrste saradnju i podršku u zapošljavanju mladih i socijalnom uključivanju.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link