UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Bolji uslovi za više od hiljadu đaka

2 min read
Podeli

Niš, 16. septembar 2016. – Đaci najstarije škole u Nišu, „Učitelj Tasa“ sada imaju bolje uslove za boravak u školi. Zahvaljujući projektu „Veliko srce“ koji zajednički sprovode Eurobank i Fondacija „Ana i Vlade Divac“ renovirani su svi toaleti u školi koje koristi više od hiljadu đaka i kojima je bila neophodna kompletna rekonstrukcija. Vrednost donacije je oko 2 miliona dinara.

Domaćin posete, direktorka škole Radmila Krstić istakla je da ova škola u centru Niša koja nosi ime po prvom srpskom učitelju, postoji već 186 godina i da je iznedrila brojne generacije uspešnih đaka. „Već skoro dva veka negujemo školsku tradiciju i dobar kvalitet nastave. Ova obnova će svakako podići kvalitet boravka đaka u školi. Hvala Eurobanci i Fondaciji Divac što smo postali deo porodice velikog srca.“

Školu je ovim povodom obišao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović. „Škola „Učitelj Tasa“ je značajna za grad Niš, pre svega u pogledu kvaliteta obrazovanja. O tome svedoči i najviše priznanje grada Niša „11. januar“ koje je ova škola dobila kao potvrdu za izuzetna dostignuća na polju obrazovanja. Ovom obnovom pokazaćemo našoj deci da jedino ako pomažemo jedni drugima možemo napraviti napredak u društvu“, naglasio je gradonačelnik.

Sredstva za donaciju obezbedili su klijenti Eurobanke, njih preko 22 hiljade, koji su korisnici kartice „Veliko srce“.

„Svaka nova škola ili vrtić, a bilo ih je do sad 37, potvrda su da smo na pravom putu stvaranja boljih uslova odrastanja i obrazovanja u vrtićima i školama u Srbiji. Ovo je i veliko priznanje klijentima Eurobanke koji su omogućili da “Veliko srce“ u najkraćem roku stigne u vrtiće i škole kojima je potrebna pomoć. Hvala što već 6 godina prepoznajete značaj ovog projekta za čitavo društvo“, rekla je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank.

U okviru humanitarnog projekta „Veliko srce“  tokom šest godina postojanja obnovljeno je 37 vrtića i osnovnih škola širom Srbije, a poslednja u nizu je bila i značajna donacija za rekonstrukciju ORL odeljenja na „Institutu za majku i dete“ u Beogradu.

„Ponosni smo na činjenicu što je „Veliko srce“ jedan od najdugoročnijih projekata koje  sprovodimo zajedno sa našim partnerima iz Eurobanke. Tokom ovih šest godina usrećili smo više od 15 hiljada dece širom Srbije i omogućili im da imaju bolje uslove za igru i učenje. Zadovoljstvo mi je da opet vidim toliko talentovane i nasmejane dece i ovom prilikom im želim srećan nastavak školovanja“, rekla je Ana Divac, predsednica Upravnog odbora Fondacije „Ana i Vlade Divac“.

Izvor: BIZLife

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link