UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Međusektorski panel o društveno odgovornom poslovanju i ulozi biznisa u društvu

Ovaj jedinstveni međusektorski panel okuplja lidere iz svih sektora s ciljem da inicira dijalog o društveno odgovornom poslovanju (CSR) i povezanim temama, politikama, strategijama, ključnim društvenim izazovima, kao i o ulozi koju poslovni sektor ima i koju bi trebalo da ima u razvoju društva.

MSP

Okupljanjem predstavnika kompanija, predstavnika civilnog društva aktivnih u promociji CSR-a i povezanih tema, kao i predstavnika relevantnih Vladinih tela, ovaj međusektorski panel postaje platforma za razmenu iskustava, znanja, ideja i otvaranje diskusije koja će doprineti razvoju konkretnih rešenja u oblastima koje su ključne za održivi društveno-ekonomski razvoj srpskog društva.

PRVI MEĐUSEKTORSKI PANEL

Održan: 28.2.2014.

Inspirisan sličnim inicijativama na međunarodnom nivou i na nivou Evropske unije, poput Evropskog međusektorskog foruma o CSR-u koji organizuje Evropska komisija (European Multistakeholder Forum on CSR), prvi srpski međusektorski panel okuplja 30 vodećih predstavnika svih sektora kako bi:

  • Otvorili diskusiju o važnosti CSR-a za inkluzivan, pametan i održiv rast
  • Podelili svoje viđenje relevantnih politika i strategija na EU i nacionalnom nivou
  • Otvorili dijalog o aktuelnoj i željenoj ulozi biznisa u društvu
  • Inspirisali i pronašli inspiraciju za CSR aktivnosti i međusektorske inicijative
  • Dali smernice za budućnost CSR-a u Srbiji.

U fokusu prvog Međusektorskog panela o društveno odgovornom poslovanju i ulozi poslovnog sektora u društvu bila je  analiza trenutnog stanja CSR-a u Srbiji, sa ciljem definisanja preporuka za unapređenja u ovoj oblasti.

 

DRUGI MEĐUSEKTORSKI PANEL: Uloga biznisa u podsticanju zapošljivosti i preduzetništva u Srbiji

održan: 12.11.2015.

Drugi Međusektorski panel je okupio trideset lidera iz različitih ključnih sektora – direktore najvećih kompanija koje posluju u Srbiji, relevantne predstavnike srpske Vlade, predstavnike organizacija civilnog društva koji su aktivni u promociji preduzetništva, kao i predstavnike diplomatskih misija.

cvbfd-5

Na panelu bilo je reči o ulozi biznisa u razvoju obučene radne snage za inovativno i inkluzivno tržište rada, važnosti preduzetništva kao odgovora na rastuću nezaposlenost, kao i o neophodnim promenama u formalnom i neformalnom obrazovanju za razvoj veština radi postizanja ekonomskog rasta.

Predstavnici poslovnog sektora pokazali su spremnost da se dodatno angažuju u rešavanju ovog važnog društvenog problema, ali su i istakli značaj unapređivanja saradnje i dijaloga između predstavnika državnih institucija i kompanija. Panelom je označen početak dijaloga i konkretnih aktivnosti na ovu temu.

Više informacija o zaključcima sa drugog Međusektorskog panela možete pronaći u prezentaciji:

msp

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link