UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Vesti

Biznis sektor aktivan u podsticanju zapošljivosti i preduzetništva u Srbiji

1 min read
Podeli

Beograd, 12. novembar 2015. – Danas je održan Panel na temu Uloga biznisa u podsticanju zapošljivosti i preduzetništva u Srbiji. Panel su organizovali Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv uz podršku USAID-a,  u partnerstvu sa Britanskom ambasadom u Beogradu, koja je bila domaćin ovogodišnjeg panela.

Panel je okupio trideset lidera iz različitih ključnih sektora – direktore najvećih kompanija koje posluju u Srbiji, relevantne predstavnike srpske Vlade, predstavnike organizacija civilnog društva koji su aktivni u promociji preduzetništva, kao i predstavnike diplomatskih misija. Na panelu bilo je reči o ulozi biznisa u razvoju obučene radne snage za inovativno i inkluzivno tržište rada, važnosti preduzetništva kao odgovora na rastuću nezaposlenost, kao i o neophodnim promenama u formalnom i neformalnom obrazovanju za razvoj veština radi postizanja ekonomskog rasta. Predstavnici poslovnog sektora pokazali su spremnost da se dodatno angažuju u rešavanju ovog važnog društvenog problema, ali su i istakli značaj unapređivanja saradnje i dijaloga između predstavnika državnih institucija i kompanija. Panelom je označen početak dijaloga i konkretnih aktivnosti na ovu temu.

Nakon panela, u britanskoj rezidenciji Elsie Inglis House priređen je i koktel povodom promocije knjige Moje biznis lekcije, koja je objavljena uz podršku Britanske ambasade u Beogradu. U ovoj knjizi uspešni preduzetnici iz Srbije predstavljaju svoja iskustva u razvoju poslovanja, a predstavljeno je i nekoliko uspešnih startapa iz Velike Britanije. Knjiga je objavljena u okviru programa Biznis mladih Srbije koji Smart kolektiv sprovodi u partnerstvu sa Erste Bankom. Program partnerski sarađuje sa Forumom za odgovorno poslovanje, kao i sa mnogim institucijama i organizacijama civilnog društva u Srbiji koje se bave ovom temom.

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link