UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Kompanija “Carlsberg Srbija” u akciji pošumljavanja

1 min read
Podeli

Bačka Palanka, 11. novembar 2015. – Kompanija “Carlsberg Srbija” organizovala je akciju pošumljavanja zelenih površina u Bačkoj Palanci. U sađenju sadnica drveća i žbunja koje je donirala “Carlsberg” i “Dunđerski Fondacija”, učestvovalo je oko 100 zaposlenih iz kompanije “Carlsberg Srbija”.

U okviru ove akcije, na Trgu Patrijarha Pavla i u ulici Veselina Masleše u Bačkoj Palanci posađeno je ukupno 713 sadnica raznih vrsta drveća (tuja, čempresa, jasena, crvene trešnje, ginka, lipe, kao i sadnica ruže i šimšira) koju su zajedničkim snagama zasadili zaposleni kompanije. Cilj akcije je podizanje svesti o važnosti očuvanja životne sredine i predstavlja poziv i drugim kompanijama da se angažuju na sličan način u opštinama u kojima posluju.

– Poznato je da se kompanija “Carlsberg Srbija” vodi načelom da je stabilan razvoj moguć samo u zajednici u kojoj je svaki član zadovoljan i u koju se kontinuirano ulaže, u različitim sferama. Pored ulaganja u društvo, izuzetno nam je bitno ulaganje u zaštitu životne sredine, iniciranje i podržavanje projekata kao što je pošumljavanje – izjavio je Gabor Bekefi, generalni direktor kompanije “Carlsberg Srbija”.

– Svi znamo da šume predstavljaju “pluća planete”, tako da veća šumovitost Bačke Palanke pruža stanovnicia čistiji vazduh i samim tim prijatnije mesto za život – dodao je Bekefi.

Kontinuirani projekti koje kompanija “Carlsberg Srbija” sprovodi već duži niz godina predstavljaju istinsku posvećenost kompanije očuvanju životne sredine i društveno odgovornom poslovanju, koji su postali sastavni deo svakodnevne prakse među članovima “Carlsberg Srbija” tima, saopšteno je iz te kompanije.

Izvor: ekapija.rs 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link