UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Pekara “Kod Makedonca” trudnicama poklanja jedan besplatan obrok dnevno

2 min read
Podeli

Kragujevac, 9. novembar 2015. – Pekara “Kod Makedonca” u Kragujevcu od 1. novembra, kada je i otvorena, poklanja trudnicama po jedan obrok dnevno, i to po njihovom izboru.

Vlasnik te pekare Slavoljub Totić iz Skoplja, u izjavi Tanjugu rekao je da je kod Makedonaca tradicija da se nešto poklanja kada se pokreće posao.

– Odlučio sam da u pekari po jedan obrok poklanjamo trudnicama, jer sam iz vaših medija čuo da u Srbiji postoji problem sa natalitetom, pa sam na ovaj način želeo da dam svoj doprinos – rekao je Totić.

Prema njegovim rečima, od kada je otvorio pekaru dnevno 10 do 15 trudnica dođe i dobije besplatan obrok.

– Trudnice se najčešće odlučuju za burek “lazanja” i za makedonsku pastrmajliju od pilećeg i svinjskog mesa – rekao je Totić i dodao da njegova pekara nudi više od 40 različitih proizvoda kakvih, kako tvrdi, nema na kragujevačkom tržištu.

Ovaj tridesetosmogodišnji Makedonac je istako da su se pekarstvom bavili njegovi preci, pradeda, deda i otac, te da je i on nastavio porodičnu tradiciju, kao i da pekaru u Skoplju imaju dve i po decenije.

-Moji preci su imali pekaru u Beogradu, ali su se početkom 90-ih godina prošlog veka vratili u Skoplje kada su, takođe, otvorili pekaru – naveo je Totić.

Objašnjavajući, kroz osmeh, da je Srbin jer mu je otac iz Kruševca, Totić je rekao da je izabrao Kragujevac za otvaranje pekare jer u njemu ima rodbinu i prijatelje.

Za sada je, dodaje, u Kragujevcu došao samo on, dok su supruga i dvoje dece u Skoplju, zato što su, kako je naveo, deca još mala.

Pekara “Kod Makedonca” nalazi se na vrhu ulice Kralja Aleksandra prvog Karađorđevića, u Kragujevcu poznatije kao Glavna ulica.

Izvor: ekapija.com 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link