UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ana Maksimović

 

Semestar koji sam provela u Kamerunu bilo je iskustvo koje mi je potpuno promenilo život. Pokrenulo je prva pitanja o održivosti na duže staze i hitnosti iste. Pokušala sam da odgovorim na njih šireći svoje vidike i izlazeći iz zone komfora poznavanja ekologije. U tom procesu, radila sam u međunarodnoj organizaciji koja se bavila razrešavanjem sukoba i naučila sam da primenjujem design thinking na projektima.

 

Sa svakim novim iskustvom osetila sam da sam korak bliže odgovoru jer sam mogla da vidim situaciju iz više uglova. Svaki novi problem u oblasti održivosti koji sam morala da rešim naterao me je da na njega gledam novim očima. Održivost je složena i nema jedan, jasan odgovor. Umesto toga, to je proces donošenja odluka koji nas prisiljava da odvojimo vreme, pristupimo mu pažljivo i definišemo prioritete.

 

Trenutno radim kao saradnik u oblasti korporativne održivosti u američkoj firmi Qb Consulting i aktivna sam u projektima nevladine organizacije Inspiring Change iz Beograda koja se bavi razvijanjem kreativnog preduzetništva u Srbiji.

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link