UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

CarGo uveo kombije za osobe sa invaliditetom

1 min read
Podeli

Beograd, 28. avgust 2019. – Na ulicama Beograda za početak će se naći pet kombija marke Ford Transit, prilagođenih po švedskim standarima.

Ova usluga će u probnom periodu biti potpuno besplatna za sve članove Udruženja sa invaliditetom, a nakon toga nadoknada za korišćenje ovog vida pomoći na putu biće minimalna, tek tolika da se plaćaju troškovi održavanja i nabavljaju novi kombiji ove kategorije.

U jednom kombiju po vožnji može da stane dvoje kolica i pet putnika. Vozila će za početak biti dostupna svakog dana od 8 ujutru do 12 uveče, a nakon toga će usluga postati dostupna i noću.

Kako funkcioniše nov sistem za osobe sa invaliditetom?

Na aplikaciji CarGo jednim klikom na opciju OSI ljudi će imati priliku da naruče kombi prilagođen potrebama osoba sa invaliditetom. Ulazak je brz i lak jer se kombi spušta na potrebnu visinu, a ulazi se uz pomoć rampe. U zavisnosti od lokacije i terena, kombi se spušta na zemlju, osoba u kolicima ili sa pomagalima ulazi u kombi uz pomoć za to obučenog člana Udruženja. Po ulasku, kolica se fiksiraju, čime je garantovana najveća moguća bezbednost.

Tagovi:
DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link