UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Bežični internet za azilante

1 min read
Podeli

Beograd, 30. avgust 2015. – Telenor Srbija postavio je bežični internet u parku u blizini beogradske Glavne autobuske stanice i na taj način omogućio izbeglicama koji tamo borave da stupe u vezu sa svojim porodicama, saopšteno je danas iz te kompanije.

Još jedna otvorena Wi-Fi zona proradiće u sledećih nekoliko dana na drugoj najprometnijoj lokaciji okupljanja izbeglica, u parku ispred Ekonomskog fakulteta.

“Verujem da će postavljene Wi-Fi zone na mestima na kojima se najčešće okupljaju, pomoći migrantima da se povežu sa svojim prijateljima i porodicama, ili da organizuju nastavak svoje potrage za boljim životom. Nadam se da će naša inicijativa motivisati druge kompanije da im pomognu u skladu sa svojim mogućnostima”, rekao je generalni direktor Telenora Srbija Uve Fredhajm.

Telenorova oprema u otvorenim Wi-Fi zonama omogućava istovremeno povezivanje više korisnika. Koristeći svoje telefone, tablete i druge pametne uređaje, izbeglice mogu da se povežu sa otvorenom bežičnom mrežom (SSID: Telenor Internet), koja im omogućava efikasan i bezbedan prenos podataka.

Ova inicijativa realizovana je se u saradnji sa Fondom B92.

“Zahvaljujući brzoj reakciji Telenora, više od 1.000 migranata, koji obično provedu između dva i pet dana u Beogradu u okolini Glavne autobuske stanice, sada će imati besplatan onlajn pristup važnim informacijama, što će olakšati njihov boravak u Beogradu. Uskoro će biti aktivirana i specijalna stranica koja će se automatski otvarati na svakom uređaju prilikom povezivanja na bilo koju Telenorovu otvorenu Wi-Fi internet zonu sa posebnim informacijama od značaja za migrante u Beogradu”, rekao je predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić.

Izvor: novimagazin

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link