UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Bosis Članice Vesti

Bosis dobitnik Virtus nagrade za filantropiju za mala i srednja preduzeća za 2022 godinu.

3 min read
Podeli

Članica Foruma za odgovorno poslovanje, kompanija Bosis, dobitnik je Virtus nagrade za filantropiju za mala i srednja preduzeća za 2022. godinu.

U subotu 25. marta u Jugoslovenskoj kinoteci, u organizaciji Trag fondacije, po šesnaesti put je dodeljena Virtus nagrada za filantropiju za kompanije, preduzeća i pojedince. Kompanija Bosis iz Valjeva po drugi put se našla među dobitnicima ove prestižne nagrade za dobročinstvo u kategoriji malih i srednjih preduzeća.

Marija Pantelić, direktorka održivosti poslovanja Bosisa, tom prilikom je izjavila: „Već 40 godina se trudimo da poslujemo sa svrhom. Zaista verujemo da poslovanje sa svrhom ne postoji bez filantropije i bez podrške lokalnoj zajednici u kojoj živimo, radimo i sa kojom se razvijamo. U ime svih nas iz Bosisa želim da vam se zahvalim na ovom priznanju.

Nagrada za malo i srednje preduzeće (za 2022. godinu) dodeljena je kompaniji Bosis d.o.o. Valjevo za posvećenost podršci ekonomski ugroženim porodicama i deci sa razvojnim teškoćama Kolubarskog okruga. Preduzeće je tokom protekle godine kroz akciju “Kutija dobrote”, a u saradnji sa Crvenim krstom Valjevo i uz pomoć velikog broja svojih zaposlenih koji su se odazvali pozivu za učešće u akciji, obezbedilo i doniralo pakete pomoći u vidu hrane i sredstava za higijenu ekonomski ugroženim porodicama ovog kraja. Akcija se proširila i postala redovna aktivnost koju preduzeće organizuje dvaput godišnje, nastojeći da svaki put obuhvati veći broj porodica. Bosis je podržao sprovođenje akcije “Slatkiš za drugara” tokom koje su deca zaposlenih podelila novogodišnje paketiće deci sa razvojnim teškoćama i deci koja potiču iz marginalizovanih porodica, te provela vreme zajedno u kreativnoj radionici Iskra, tokom koje su se igrali i radovali slatkišima. Tradicionalno, preduzeće je podržalo održavanje brojnih kulturnih gradskih manifestacija, a u sve svoje aktivnosti je tokom prošle godine uložilo preko 1.500.000 dinara.

Kompaniji Bosis dodeljena je Nagrada za malo i srednje preduzeće i 2018. godine, za podršku Istraživačkoj stanici Petnica i Nacionalnom danu davanja, kao i podršku brojnim institucijama i organizacijama civilnog društva u lokalnoj zajednici uključujući i odeljenje ginekologije i porodilište bolnice u Valjevu, kao i nekoliko udruženja u oblasti očuvanja kulture i tradicije valjevskog kraja. U toku 2018. godine donirano je više od 10.000 EUR.

Kroz VIRTUS nagradu, ustanovljenu 2007. godine, Trag fondacija već 16 godina nagrađuje pojedince i kompanije koje su na odgovoran način doprinele razvoju zajednica u kojima posluju i predstavlja ih javnosti kako bi njihova dobročinstva bila inspiracija drugima da se u slične inicijative uključe. Da je došlo do pomaka u samom razumevanju ideje filantropije, ukazuje i činjenica da su filantropska davanja u Srbiji u stalnom porastu, kao i da je Srbija u prethodne dve godine zabeležila skok sa dna liste Svetskog indeksa davanja na zavidno 27. mesto. Ovde pogledajte spisak dobitnika Virtus nagrade!

Kompanija Bosis jedna je od članica mreže Forum za odgovorno poslovanje. Vodeći se krilaticom “Bolji biznis za bolje društvo”, Forum okuplja kompanije koje doprinose razvoju društva kroz principe održivog razvoja i podstiče biznis sektor da bude aktivan i pouzdan partner zajednice u kojoj posluje. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti, odgovornosti i etike, i kroz sinergiju resursa i znanja doprinosi sprovođenju dobrih poslovnih praksi koje donose pozitivan i merljiv društveni uticaj. Članice Foruma za odgovorno poslovanje su:  Atlantic grupa, A1, Bambi, Banca Intesa, Belgrade Airport, Bosis, Coca-Cola HBC Srbija, Delhaize Srbija,  Delta Holding, Direct Media, Erste Bank, Elixir Group, Eurobank Direktna, EY, Gecić law, Lidl Srbija, Manpower Group, Moravacem, Nelt, Nestle Adriatic S, OTP banka, PepsiCo, PWC, Represent Communications, Schneider Electric, Telekom Srbija, TITAN Cementara Kosjerić, UniCredit Bank i Yettel.   

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link