UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Humanitarni projekat „Veliko srce“ u Šapcu

2 min read
Podeli

Šabac, 22. oktobar 2016.Osnovna škola „Sveti Sava“, jedina u Mačvanskom okrugu koja se bavi obrazovanjem i vaspitanjem dece sa smetnjama u razvoju, dobila je novu i potpuno opremljenu senzornu sobu. Zahvaljujući projektu „Veliko srce“, koji zajednički sprovode Eurobank i Fondacija „Ana i Vlade Divac“, oko stotinu đaka ove škole imaće priliku da u senzornoj sobi razvije i unapredi kognitivne sposobnosti i socijalne veštine, neophodne za uključivanje u širu društvenu zajednicu. Vrednost donacije je oko 1,4 miliona dinara.

Školu je ovim povodom obišao i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. „Prateći savremene tokove, stručni kadar OŠ „Sveti Sava“ više od četiri decenije trudi se da deci sa smetnjama u razvoju pruži što kvalitetnije obrazovanje. Donacija u okviru projekta „Veliko srce“ značajno će doprineti ostvarivanju naše ambicije da Škola preraste u resursni centar koji će pružati različite vrste usluga“, rekao je gradonačelnik.

Sredstva za donaciju obezbedili su klijenti Eurobanke, njih preko 22 hiljade, koji su korisnici kartice „Veliko srce“. “Senzorna soba u školi „Sveti Sava“ u Šapcu bila je jedan od prioriteta kada smo razmišljali o planovima za ovu godinu. Jedina škola za rehabilitaciju i učenje za decu sa invaliditetom u Mačvanskom okrugu ima izuzetan značaj za socijalno uključivanje dece sa smetnjama u razvoju u ovom delu Srbije. Drago nam je što smo u saradnji sa svojim klijentima uticali na to da deca ove škole unaprede svoje sposobnosti“, rekla je Magdalena Tatić, direktor Sektora za kredite fizičkim licima u Eurobank.

U okviru humanitarnog projekta „Veliko srce“ tokom šest godina obnovljeno je 38 vrtića i osnovnih škola širom Srbije, i upućena značajna donacija za rekonstrukciju kompletnog ORL odeljenja u najvećem zdravstvenom centru za lečenje dece, „Institutu za majku i dete“ u Beogradu.

„Šest godina posvećenosti deci, u 38 vrtića i škola, kontinuiran rad na unapređenju njihovog razvoja, obrazovanja i vaspitanja velika je profesionalna, ali i lična satisfakcija svakog od nas. Ponosni smo na činjenicu što je „Veliko srce“ jedan od najdugoročnijih i najprepoznatljivih projekata koje sprovodimo u saradnji sa našim partnerima iz Eurobanke“, rekla je Ana Divac, predsednik Upravnog odbora Fondacije „Ana i Vlade Divac“.

Domaćin posete, direktor škole Snežana Radovanović navodi da opremanje senzorne sobe osim za školu ima i veliki značaj za društvenu zajednicu. Na tretmane u senzornoj sobi dolaziće i deca iz ostalih predškolskih ustanova kao i sva deca kojima je ovakva usluga potrebna. Hvala Eurobanci i Fondaciji Divac što smo deo projekta Veliko srce.“

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link