UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Izložbom obeležena još jedna uspešna godina projekta „Veliko srce“

2 min read
Podeli

Beograd, 6. decembar 2016. – Izložbom fotografija obnovljenih vrtića i škola, jedan od humanitarnih projekata sa najdužim trajanjem kod nas, „Veliko srce“ obeležio je još jednu uspešnu godinu. Kao zajednički projekat Eurobank i Fondacije „Ana i Vlade Divac“, „Veliko srce“ je od 2010. pomoglo 38 vrtića i škola širom Srbije koje pohađa oko 25 hiljada dece. Izložba najboljih fotografija projekta „Veliko srce“ biće otvorena za sve posetioce i narednih 7 dana.

Sredstva za kontinuiranu donaciju obezbeđuju klijenti Eurobanke, njih preko 22 hiljade, koji su korisnici kartice „Veliko srce“ i koji su za opremanje i rekonstrukciju vrtića i škola donirali oko 5 miliona dinara.

„Ponosni smo na našu Eurobank zajednicu humanih ljudi koji su bili velika podrška realizaciji projekta. Zajednička je želja svih nas da „Veliko srce“ nastavi da živi u narednoj godini, jer ima još vrtića, škola i igrališta koji čekaju na obnovu“, rekla je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank.

Na izložbi su predstavljene fotografije škola i vrtića iz gradova u Srbiji koji su obnovljeni u okviru ovog projekta. Pri odabiru škola i vrtića prioritet su bile one koje pohađaju deca sa smetnjama u razvoju u okviru inkluzivnog obrazovanja.

„Kroz rad Fondacije „Ana i Vlade Divac“ realizovali smo veliki broj inicijativa, ali je „Veliko srce“ jedan od najdugovečnijih projekata.  Već gotovo sedam godina smo u misiji da kroz opremanje i rekonstrukciju delova škola i vrtića deci omogućimo bolje uslove za razvoj, igru, obrazovanje i vaspitanje. Ove fotografije dokazuju da tim putem treba da nastavimo,“ rekla je Ana Košel, direktorka Fondacije „Ana i Vlade Divac“.

„Ponosni smo zbog ovakvih projekata i hvala Fondaciji Divac i Eurobanci na impresivnim rezultatima koji su pomogli da se unaprede uslovi za odrastanje i obrazovanje dece u našim vrtićima i školama“, rekao je Miloš Blagojević, posebni savetnik u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Izvor: BIZLife

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link