UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Podrška mladima Telekom Srbija Vesti

Proglašeni pobednici 9. mts app konkursa

2 min read
Podeli

Beograd,  28. januar 2020. godine – Na svečanosti povodom završetka 9. mts app konkursa, kompanija Telekom Srbija dodelila je nagrade, vredne mobilne telefone, timovima učenika koji su, prema oceni žirija, izradili najbolje aplikacije za mobilne uređaje. Timovi učenika prezentovali su aplikacije u beogradskom Startit centru, a kao najbolje izdvojile su se „FaceTrace“ iz gimnazije „Boljai“ (Senta), „Spakuj se!“ i „HelpHub“ iz gimnazije „Bora Stanković“ (Niš), „Starlight“ iz gimnazije „Svetozar Marković“ (Niš) i „Quizy“ iz Palanačke gimnazije (Smederevska Palanka).

„Izuzetno smo ponosni na učesnike konkursa, koji su i pored svojih školskih obaveza, uspeli da se posvete kreativnom radu i razvoju aplikacija koje imaju praktičnu primenu i predstavljaju gotov proizvod. Njihovi rezultati potvrđuju da svakako poseduju znanja i veštine koje su potrebne za uspeh u doba digitalnih tehnologija. Verujemo da im je učešće na ovom konkursu bilo vredno iskustvo i da predstavlja samo prvi korak i uvod u buduće uspehe koji ih očekuju u životu i karijeri“, izjavila je Danijela Simeunović, šef Službe za korporativnu društvenu odgovornost Telekoma Srbija i dodala da je mts app konkurs jedan od vodećih projekata u okviru programa „Pokrećemo pokretače“ kojim Telekom Srbija nastoji da podrži i motiviše mlade da u svom okruženju pokreću pozitivne promene.

Cilj mts app konkursa jeste da se kroz rad na aplikacijama unapredi proces sticanja znanja, razvoj preduzetničkog duha i saradnje među mladima, kao i da se ostvari veza sa osnovnom delatnošću Telekoma Srbija. Već devet godina, ova kompanija sa uspehom organizuje mts app konkurs u kojem učestvuju timovi učenika gimnazija koje rade prema specijalizovanom programu za talente u oblasti matematike, informatike i računarstva. Pored originalnosti i inovativnosti, žiri je posebno vrednovao funkcionalnost aplikacija i njihov doprinos unapređenju upotrebe mobilnih uređaja, kao i njihovu društveno odgovornu namenu.

Ove godine u konkurenciji je bilo 19 aplikacija, a pet najboljih timova očekuje i učešće u regionalnom finalu konkursa – „Regionalni app izazov“, koje će sredinom februara biti održano u Banja Luci. Timovi učenika iz Srbije srešće se sa učenicima iz BiH i Crne Gore, budući da se, po istim pravilima konkurs realizuje i u tim zemljama, u organizaciji m:tel Banja Luka i m:tel Crna Gora. Autori čija aplikacija bude izabrana kao najbolja u regionu dobiće priliku da otputuju u Porto, na jednu od najznačajnijih evropskih konferencija koja okuplja programere i IT stručnjake. U Banja Luci će biti dodeljena i specijalna nagrada za inovativnost „Snaga inovacije – Igor Osmokrović“.

Do sada je sa mts app konkursom upoznato više od 2000 učenika, dok je 153 timova prezentovalo 160 aplikacija. Konkurs je uvršten u selekciju prestižne evropske organizacije CSR Europe, a podržava ga i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link