UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Edukacija Filantropija Telekom Srbija Vesti

Telekom Srbija nastavlja sa opremanjem informatičkih kabineta

2 min read
Podeli

Donacija računarske opreme u OŠ „Branko Radičević“ u Sedlaru

Sedlare, 10. oktobra 2019. godine – U okviru projekta „Stvaramo znanje“ kompanija Telekom Srbija, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ove godine  opremila je 20 računarskih kabineta u osnovnim školama širom Srbije. Direktorka Sektora za odnose s javnošću Marija Bošković svečano je uručila računarsku i prateću opremu u OŠ „Branko Radičević“ u Sedlaru, u prisustvu prosvetne savetnice Školske uprave Jagodina Aleksandre Stevanović.

Marija Bošković je istakla da se projekat „Stvaramo znanje“ realizuje u okviru programa „Pokrećemo pokretače“ i da su mladi i obrazovanje u fokusu društveno odgovornih aktivnosti Telekoma Srbija.

„Kao društveno odgovorna kompanija, Telekom Srbija prati potrebe zajednice, pa smo u okviru projekta „Stvaramo znanje“  tokom tri godine opremili 60 informatičkih kabineta u 60 osnovnih škola u Srbiji. Na predlog Ministarstva, a zahvaljujući podršci i glasanju sugrađana, škola „Branko Radičević“ u Sedlaru jedna je od 20 koje smo ove godine obradovali opremanjem računarskog kabineta. To potvrđuje da se do uspeha najbolje stiže timskim radom i da zajedničko zalaganje oko jednog cilja uvek daje dobre rezultate“, istakla je Marija Bošković.  Ona je izrazila zadovoljstvo što će savremeno opremljeni računarski kabinet učenicima olakšati sticanje znanja i što će pomoći i nastavnicima da unaprede digitalnu pismenost  i ukažu učenicima kako na prednosti, tako i na opasnosti koje sa sobom nose savremene tehnologije.

Obraćajući se u ime Ministarstva prosvete, prosvetna savetnica Školske uprave Jagodina Aleksandra Stevanović istakla je značaj projekta „Stvaramo znanje“ i donacije Telekoma Srbija za unapređenje nastavnog procesa.

Škola „Branko Radičević“ jedna je od 20 škola koje su građani odabrali tokom internet glasanja. Direktorka škole Snežana Resavac ukazala je na značaj angažovanja lokalne zajednice tokom glasanja i izbora škole.

„Ponosna sam što naša škola tokom obeležavanja „Dečije nedelje“ otvara vrata novoopremljenog kabineta informatike. Zahvaljujući projektu kompanije Telekom Srbija „Stvaramo znanje“ ostvarili smo pravo na donaciju od milion dinara i opremili kabinet računarima sa kompletnom opremom, pa će učenici imati priliku da poboljšaju  informatičku pismenost i da uče lakše i brže u novom kabinetu. Svaki uspeh nosi sa sobom i deo odgovornosti, a mi ćemo se potruditi da opravdamo ukazano poverenje  i nastavimo da nižemo uspehe na takmičenja koja nas očekuju“, istakla je Snežana Resavac.

Predstavnici kompanije Telekom Srbija, školske uprave i medija obišli su i  postavku učenika pod nazivom „Vremeplov znanja“ na kojoj su predstavljeni najznačajniji pronalasci koji su doprineli razvoju nauke i obrazovanja.

Pored osnovne škole „Branko Radičević“ iz Sedlara, sredstva za opremanje informatičkih kabineta ove godine dodeljena su i školama OŠ „Đura Jakšić“, Čurug, OŠ „Doža Đerđ“, Gunaroš, OŠ „Branko Ćopić“, Lukićevo, OŠ „Sava Munćan“, Kruščica, OŠ „Jovan Popović“, Susek, OŠ „Majur“, Majur, OŠ „Sveti Sava“, Popučke, OŠ „Petar Vragolić“, Ljubovija, OŠ „14. oktobar“, Barič, OŠ „9. maj“, Sastavci, OŠ „Sveti Sava“, Toponica, OŠ „Karađorđe“, Rača, OŠ „Milan Munjas“, Ub, OŠ „Sreten Lazarević“, Prilike, OŠ „Vuk Karadžić“, Donji Milanovac, OŠ „Dositej Obradović“, Vražogrnac, OŠ „Branko Radičević“, Trgovište, OŠ „Stana Bačanin“, Leposavić i OŠ „Vuk Karadžić“, Žitni Potok.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link