UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

U saradnji sa Fondacijom Tijana Jurić realizovan projekat „Gledaj webinar – budi bezbedan“

2 min read
Podeli

Beograd, 28. decembar 2017. – Uz podršku Telenor fondacije Fondacija Tijana Jurić realizovala je projekat „Gledaj webinar – budi bezbedan“. Tokom deset dana 10.350 učenika i 1.100 roditelja i nastavnika edukovano je na teme vrbovanja putem interneta, onlajn predatora, sajber jazbina, trgovine ljudima, vršnjačkog i digitalnog nasilja. U ulozi edukatora našli su se predstavnici Fondacije Tijana Jurić, Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Centra za sigurniji internet iz Osijeka.

„Činjenica je da mi koji se bavimo bezbednošću i edukacijama moramo da budemo tamo gde su deca. Neki tradicionalni načini edukacija njima sve manje drže pažnju i koncentraciju, i to je bio samo jedan od motiva da pokrenemo vebinare. S druge strane, činjenica je da za isto vreme fizički ne može da se obiđe toliko škola i da se edukuje toliki broj učenika. Tokom vebinara bila je omogućena i interakcija sa predavačima, i deca i roditelji mogli su da postavljaju pitanja i da odmah dobiju odgovore“, rekao je Igor Jurić, osnivač Fondacije Tijana Jurić.

Realizacija vebinara još jedna je u nizu aktivnosti koje Telenor fondacija podržava kako bi unapredila bezbednost dece na internetu.

„Skoro 90 odsto dece pre šeste godine provede uz internet oko 80 minuta dnevno za učenje, razmenu informacija ili zabavu. Telenor, kao telekomunikaciona kompanija, pruža mogućnost korišćenja interneta i zbog toga smo odgovorni da ga učinimo što bezbednijim mestom, posebno za decu u školskom uzrastu, kada im je internet sastavni deo učenja i odrastanja. Zato je partnerstvo sa Fondacijom Tijana Jurić došlo kao prirodan korak, jer nam je cilj isti“, kaže Milica Begenišić, menadžerka Telenor fondacije.

U sklopu projekta znanje usvojeno na vebinarima provereno je kvizom znanja. Najbolji rezultat pokazali su učenici Osnovne škole „Posavski partizani“ iz Obrenovca, kojima su predstavnici dveju fondacija uručili nagradu. Sa ciljem da učenici nastave da održavaju visok nivo znanja o bezbednosti na internetu za pobedničku školu obezbeđen je internet kutak.

Izvor: telenor.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link