UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Više od 1600 đaka učiće kroz interaktivnu nastavu do kraja školske godine

2 min read
Podeli

Beograd, 29. novembar 2017. – Telenor fondacija je, u okviru projekta Unapređenje digitalne pismenosti pomoću IKT-a u osnovnim školama u Srbiji, obezbedila Coprix interaktivne bukvare, kao i aplikacije za učenje matematike i engleskog jezika, interaktivne table i tablete za 10 osnovnih škola u Srbiji. To znači da 24 učitelja koji su prošli obuku drže interaktivnu nastavu za više od 500 učenika u školama širom Srbije, a predviđeno je da do kraja ove školske godine broj poraste na 1600 đaka.

„Ideja nam je da povećamo i broj obučenih učitelja, jer su oni najbitniji u procesu prenošenja znanja i korišćenja novih tehnologija. Do kraja školske godine, očekujemo da 56 učitelja bude u potpunosti obučeno za ovakav vid nastave. Testiranja su pokazala da rad pomoću aplikacija duže drži pažnju deci nego tradicionalan rad uz udžbenik, i da, na ovaj način, osim što osavremenjujemo nastavu, podižemo nivo digitalne pismenosti u Srbiji”, izjavila je Milica Begenišić, menadžerka Telenor fondacije.

Danijela Stefanović, učiteljica OŠ „Vuk Karadžić“ iz Žitkovca kaže da su njeni učenici oduševljeni i da su rad na interaktivnoj tabli shvatili kao nagradu za svoj trud, ali i da, na taj način, lakše savladavaju gradivo.

„Radimo na njoj svakog dana, od prvog slova koje smo učili. Oni već znaju svaki korak, znaju sami da pokrenu aplikaciju i pronađu slovo koje im je potrebno. Na tome smo insistirali od početka“, istakla je Danijela Stefanović.

Interaktivni bukvar je višestruko nagrađivani sistem za učenje jezika, koji je razvila kompanija COPRIX media, u saradnji sa profesorima sa Filološkog i Učiteljskog fakulteta. Prvaci uče koristeći najsavremenije tehnologije i digitalne olovke za ispis, što omogućava pun razvoj grafomotorike, na isti način kao kad pišu na papiru. Sistem prikuplja i analizira podatke i daje uvid u napredak svakog deteta.

Zahvaljujući Telenor fondaciji, opremu i licencu dobile su škole:

„Sava Šumanović”, Zemun

„Mihailo Petrovic Alas”, Beograd, opština Stari grad

„Sveti Sava”, Batočina

„Vuk Karadžić”, Krivaja (Bačka Topola)

„Milan Mijalković”, Jagodina

„Učitelj Tasa”, Niš

„Sveti Sava”, Kikinda

„Bora Lazić”, Vlaška (Mladenovac)

„Vuk Karadžić”, Žitkovac (Aleksinac)

„Dragiša Luković-Španac”, Kragujevac

Izvor: telenor.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link