UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Društveno odgovorno poslovanje u službi umetnosti

2 min read
Podeli

Beograd, 12. septembar 2018. – Svakog septembra Beograd postaje svetska prestonica pozorišta, kulture i umetnosti, pa je saradnja institucija kulture i cele poslovne zajednice od krucijalnog značaja za opšti društveni napredak.

Festival BITEF jedan je od sinonima tradicionalnog kulturnog događaja u Srbiji.

Neophodnu dodatnu podršku održavanju tog festival pružile su i vodeće kompanije Srbije, među kojima je i Carnex.

Nedostatak razumevanja velikih kompanija kada je u pitanju umetnost i njihova udaljenost od centara i nosilaca kulture, trend je koji treba prevazići.

Podrškom koju Carnex pruža BITEF-u, kompanija želi da svojim primerom ukaže na način kako se taj izazov može efikasno izmeniti. Dugogodišnje ulaganje u održavanje kvaliteta i tradicije sada rezultira zajedničkim naporom dveju institucija da podstaknu osećaj odgovornosti svih drugih za napredak zajednice u kojoj živimo.

Carnex ove godine obeležava 60 godina rada, a Bitef puni 52, zato su tradicija i kvalitet bili presudni faktori za udruženje snaga Carnexa i Bitefa.

“Prepoznajemo regionalni značaj koji festival ima i želimo da budemo deo tog pozitivnog uticaja na razvoj kulturne baštine. Smatramo da je posebno važna podrška tradicionalnim festivalima i manifestacijama koje su deo našeg identiteta i karaktera. Takođe, naš stav je da je saradnja institucija kulture i poslovne zajednice od izuzetnog značaja za prosperitet i zato je uzajamna podrška važna osnova za unapređenje zajednice uopšte,” poručuju iz Carnexa.

Publika BITEF-a ove godine od Carnexa može da očekuje još i poseban i ukusan dodatak na uživanje u umetnosti i pozorištu, a to je uživanje u velikom broju kvalitetnih proizvoda  koji će na svojevrstan način upotpuniti atmosferu te manifestacije.

U želji da mladima posveti posebnu pažnju, Carnex se pridružio inicijativi da na finalno veče BITEF-a dođu deca i mladi iz različitih muzičkih škola u Srbiji, besplatno, gde će Carnex donirati sendviče.

Oko 100 mladih iz muzičkih škola i akademija iz Novog Sada, Beograda, Kragujevca, Niša i Ćuprije imaće mogućnost da prisustvuju finalnoj večeri festivala BITEF, a planirana je poseta Filharmoniji. Na taj način, mladim ljudima iz cele Srbije će biti pruženo novo iskustvo doživljaja izvođenja originalnih predstava uživo na BITEF-u, dar koji zauvek traje.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link