UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Delta holding Erste bank FOP Inkluzija Radno okruženje Vesti

Održan drugi Sustainability Talks: Inkluzija i različitost u radnom okruženju

2 min read
Podeli

Drugi Sustainability Talks susret u organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje održan je 28. septembra u Beogradu, sa temom „Inkluzija i različitost u radnom okruženju”, a domaćin je bila Erste Banka. Nakon kratkog predstavljanja kompanije koja je ugostila događaj, usledila je panel diskusija o strateškom pristupu negovanju diverziteta, jednakosti i inkluziji na radnom mestu.  

Sa ciljem da se temi inkluzije i različitosti u radnom okruženju pristupi što sveobuhvatnije, u razgovoru su učestvovale predstavnice relevantnih institucija, Tijana Koprivica, direktorka održivog poslovanja, Delta Holding, Jovana Krivokuća-Milovanović, izvršna direktorka, Forum mladih sa invaliditetom, Aleksandra Gavrilović, koordinatorka za edukaciju, Labris i Jelena Kotević, šefica grupe za pritužbe u Stručnoj službi Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Učesnice panela su se osvrnule na teme poput podsticanja zapošljavanja osoba sa invaliditetom, negovanja ravnopravnosti žena, čuvanja prava i sprečavanja diskriminacije lgbtq+ osoba i drugih ugroženih društvenih grupa, kao i na kreiranje radne kulture gde će se svi zaposleni osećati sigurno da budu ono što jesu. Razgovor je moderirala Sonja Konakov Svirčev, menadžerka za društveno odgovorno poslovanje, diverzitet i inkluziju, Erste Banka  

Forum za odgovorno poslovanje najavio je i otvaranje konkursa za nagradu za Najinkluzivnijeg poslodavca koja ima za cilj da istakne one kompanije koje zaista posluju po principma različitosti, jednakosti i inkluzije i da dodatno senzibiliše biznis zajednicu i širu javnost na ovu temu.   

Sustainability Talks su tematski susreti i druženja koje organizuje Forum za odgovorno poslovanje za svoje članice, sa ciljem razmene znanja, deljenja iskustva i izazova i primera dobre prakse u domenu održivog razvoja i odgovornog poslovanja. 

Drugi Sustainability Talks održan je uz podršku projekta „Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Forum mladih sa invaliditetom. Ostali partneri na projektu su Caritas Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.  

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link