UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Održivi razvoj Vesti

Održan prvi Sustainability Talks: Biznis na putu održivosti

2 min read
Podeli

Prvi Sustainability Talks susret u organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje održan je 3. avgusta u Novom Sadu, sa temom Biznis na putu održivosti, a domaćin je bila kompanija Elixir Group. Pored predstavljanja kompanije koja je ugostila događaj, prezentovani su zaključci drugog izdanja ESG/SDG Barometra, nakon čega je usledila panel diskusija na temu Saradnjom do održivosti”. 

Prvi u nizu planiranih Sustainability Talks događaja okupio je predstavnike različitih sektora kako bi razmenili mišljenja i iskustva u domenu održivog razvoja i odgovornog poslovanja. Učesnike je pozdravila generalna direktorka kompanije Elixir Gorup, Zorica Popović, koja je kratko predstavila kompaniju, njenu strategiju, ciljeve i planove za budućnost.  

Direktor Foruma za odgovorno poslovanje, Neven Marinović najavio je da će drugo izdanje ESG/SDG Barometra uskoro biti objavljeno i po prvi put predstavio rezultate i zaključke prikazane u ovoj publikaciji. U pitanju je kratak vodič namenjen pre svega kompanijama, ali i ostalim partnerima kroz dinamično okruženje i promene koje nastaju inicirane globalnim talasom održivosti. 

Nakon toga usledila je panel diskusija na temu „Saradnjom do održivosti“, na kojoj su predstavnici privatnog, javnog i civilnog sektora diskutovali o tome kako dostići ciljeve Agende 2030 naglasivši da je ključ uspeha partnerski pristup. Učesnici su u predstavili projekte i inicijative svojih kompanija, kao i izazove sa kojima se susreću na putu ka održivosti. Razgovarali su o tome kako ESG, CSR i SDG rade zajedno za održivost, o nefinansijskom izveštavanju kao ključu za transparentnost i održivo poslovanje, i vezi između ključnih ESG kriterijuma i indikatora održivog razvoja. Diskusiju je vodila Margareta Musić, upraviteljka Elixir Fondacije i direktorka Sektora korporativnih komunikacija u Elixir Grupi, a panelisti su bili Branislav Jovanović ispred kompanije  A1 Srbija, Marijana Jović ispred kompanije Schneider Electric, Lana Hadži-Niković iz CEVES-a, Marija Radojčić, organizatorka Novosadskog noćnog bazara i Maja Sokić ispred Razvojne agencije Vojvodine. Događaju su prisustvovale članice Foruma za odgovorno poslovanje, predstavnici malih i srednjih preduzeća, socijalnih preduzeća, civilnog i javnog sektora.  

Sustainability Talks su tematski susreti i druženja koje organizuje Forum za odgovorno poslovanje za svoje članice, sa ciljem razmene znanja, deljenja iskustva i izazova i primera dobre prakse u domenu održivog razvoja i odgovornog poslovanja.  

Prvi Sustainability Talks održan je uz podršku Platforme „Održivi razvoj za sve“ koju podržavaju Vlade Švajcarske i Nemačke, a sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) u okviru projekta Reforma javnih finansija – Agenda 2030.  
 

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link