UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP

Održana peta konferencija CSR FORUM 2014

2 min read
Podeli

Društveno odgovorno poslovanje u Srbiji značajno se razvilo u poslednjih nekoliko godina, što dokazuje sve veći boj kompanija koje izveštavaju o održivosti po svetki priznatim metodologijama, vrsti i karakteru aktivnosti koje kompanije sprovode, kao i sve veći broj zajedničkih projekata kompanija i organizacija u cilju rešavanja nekog društvenog problema zaključci su Pete međunarodne konferencije o društveno odgovornom poslovanju – CSR Forum, koja je održana 16. decembra u Narodnoj banci Srbije, u organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje i Smart kolektiva.

Na otvaranju konferencije su se obratili Frederik Kuen, Predsednik Foruma za odgovorno poslovanje i Predsednik IO Societe Generale Srbija i Aza El-Abd, Direktorka Misije, USAID.

Na panel diskusiji «Društveno odgovorno poslovanje iz ugla poslovnih lidera» zaključeno je da rukovodstvo kompanije ima izuzetno važnu ulogu za širenje ovog koncepta kako unutar kompanije tako i šire, kao i da samo kompanije koje imaju uspostavljenu strategiju odgovornog poslovanja mogu uspešno odoleti rizicima i biti uspešne. Učesnici panela bili su Stiven Fiš, Rukovodeći partner, EY; Dejan Turk, CEO, Vip mobile; Marinos Vatis, Predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke, Dimitar Andonov, Direktor operacija Coca-Cola Kompanije za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju i Neven Marinović, Direktor Smart kolektiva i Foruma za odgovorno poslovanje.

Na panelu posvećenom razvoju CSR-a u regionu, na kom je učestvovala i Marija Aleksiju, CSR direktor Titan Grupe u Grčkoj, panelisti su zaključili da je potrebno intenziviranje saradnje s obzirom da su ekonomije regiona u sličnoj poziciji, kao i da je u EU odgovorno poslovanje osnov razvoja zdrave i konkurentne privrede. Teme drugih panel sesija obuhvatale su saradnju biznisa i socijalnih preduzeća, izveštavanje o održivosti, kao i cause-related marketing, a na Ekonomskom fakultetu u saradnji sa Career Days održao se panel posvećen preduzetničkoj kulturi kod mladih i dostupnim oblicima podrške za mlade preduzetnike.

Sajam partnerstva koji se i ove godine održao u okviru konferencije omogućio je socijalnim preduzećima i organizacijama da poslovnom sektoru predstave predloge za saradnju i time obezbedio povoljnu klimu za međusektorsku saradnju koja je okosnica razvoja svakog društva.

Program konferencije obuhvatio je i dodelu Nagrade za korporativno volontiranje u Rezidenciji Ambasadora Kraljevine Švedske, koja je ove godine posvećena angažovanju u otklanjanju i ublažavanju posledica poplava. Ovogodišnji dobitnici nagrada su kompanije: Erste Banka, Societe Generale Srbija, Coca-Cola sistem, Philip Morris, Lafarge, GSK, Strauss Adriatic, Eurobank, Delta Holding i Meris.

CSR Forum je najrelevantniji događaj o društveno odgovornom poslovanju u Srbiji koji, kroz učešće uticajnih gostiju iz inostranstva i  predstavnika svih sektora, jednom godišnje preispituje stanje, trendove i mogućnosti za unapređenje postojećih praksi. Ove godine program konferencije obuhvata sedam različitih sesija u kojima će se diskutovati o aktuelnim temama iz ove oblasti, dodelu Nagrade za korporativno volontiranje i Sajam partnerstva na kojem će organizacije i socijalna preduzeća predstaviti predloge za saradnju sa poslovnim sektorom.

Konferenciju je podržao USAID. Pokrovitelj konferencije je kompanija Coca-Cola Hellenic, partneri su Societe Generale banka Srbija i Vojvođanska banka, partner i pokrovitelj regionalnog panela je kompanija Titan Cementara Kosjerić. Prijatelji konferencije su TACSO, Ambasada Švedske, Narodna banka Srbije i kompanija Vip mobile.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link