UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Edukacija Korporativno volontiranje Ostalo Vesti

Održana radionica: Volonterski menadžment i angažovanje zaposlenih u zajednici

1 min read
Podeli

Beograd, 30. jul 2019. – U prostorijama kancelarije Smart kolektiv, danas je za predstavnike biznis sektora održana radionica pod nazivom Volonterski menadžment i angažovanje zaposlenih u zajednici, posvećena sve zastupljenijoj temi u kompanijama – programima korporativne filantropije.

Cilj ove radionice bio je osposobljavanje zaposlenih u kompanijama, da samostalno i individualno unutar svoje firme realizuju različite volonterske akcije i programe korporativne filantropije.

Radionica se sastojala iz dva dela, teorijskog i praktičnog, u okviru kojih su predstavnici Smart kolektiva sa prisutnima razgovarali o vrstama i programima volontiranja, radu sa specifičnim ciljnim grupama, ulozi vođe tima, motivaciji i definisanju zadataka, ali i sve aktuelnijom temom – zakonu o volontiranju.

Nakon teorijskog dela, usladila je i praktična vežba koja se sastojala od definisanja scenarija volonterske akcije prema zadatim smernicama.

Volontiranje zaposlenih je jedan od prvih oblika korporativne filantropije koji je Smart kolektiv počeo da razvija, a u odnosu na period od pre 10 godina, kada ovaj koncept uopšte nije bio poznat, većina kompanija u Srbiji danas realizuje volonterske programe i akcije. Smart kolektiv pruža podršku kompanijama da odaberu i organizuju volonterske aktivnosti, ali i kreira programe volontiranja zaposlenih koji su usklađeni sa strategijama i strateškim ciljevima kompanije, pomažući im da sistemski organizuju, prate i mere efekte volonterskog angažovanja svojih zaposlenih.

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link