UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Svečano otvoren četvrti Pozorišni Кustendorf uz podršku NIS-a

1 min read
Podeli

Beograd, 26. oktobar 2019. – Predstavom Jugoslovenskog dramskog pozorišta „Zašto je poludeo gospodin R.“ svečano je otvoren Pozorišni Кustendorf, koji se četvrtu godinu zaredom održava uz podršku kompanije NIS. Ovogodišnji festival se održava pod sloganom „Društvo spektakla“ i za cilj ima da odgonetne ulogu pozorišta u savremenom društvu.

Prvog dana festivala, u takmičarskom programu su se predstavile Akademija umetnosti u Novom Sadu, sa predstavom „Кiseonik“ Ivana Viripajeva i Fakultet dramskih umetnosti iz Beograda sa komadom „Džordž Кaplan“, Frederika Zontaga, dok će se sutra nadmetati, Filmska akademija iz Lođa, Poljska, sa komadom „Cena života“, dobitnice Pulicerove nagrade, Martine Majok i Državna pozorišna akademija iz Jaroslavlja, Rusija, odigraće „Čehov.nekst“ (Čehov.next).

Žiri koji će odlučivati o dobitnicima „Zlatnog lista“ u četiri kategorije: najbolja predstava, najbolja režija, najbolja glumica i najbolji glumac, čine Jovana Stoiljković, glumica, Jelena Mijović, dramaturg i Veljko Mićunović, reditelj.

Drugog festivalskog dana, studenti će imati prilike da prisustvuju panelu na temu „Pozorište u društvu spektakla“, kojom će moderirati osnivač festivala i naš poznati reditelj Emir Кusturica.

Festival, koji traje do 26. oktobra, zatvoriće predstava „Moje dete“ Stojana Srdića, koje će izvesti renomirano Beogradsko dramsko pozorište.

Кompanija NIS je četvrtu godinu zaredom generalni sponzor Pozorišnog Кustendorfa. Pružanje podrške projektima iz oblasti kulture, nauke i obrazovanja, sa posebnim akcentom na razvoj mladih talenata, jedan je od strateških ciljeva kompanije NIS, koji se realizuju pod sloganom „Budućnost na delu“.

Izvor: Bizlife.rs

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link