UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Knjige kao novogodišnji poklon Telekoma Srbija

Urednik 13/01/2023

Yettel: Reciklirano 11t elektronskog i 3t papirnog otpada, a preko 60% korisnika prima e-račun

Urednik 28/12/2022

Srpska asocijacija menadžera: OTP banka je društveno odgovorna kompanija 2022. godine

Urednik 15/12/2022

UDRUŽENJA „ŽIVIMO ZAJEDNO” I „BIO RAZVOJ”

Udruženje za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju Stari grad „Živimo zajedno“ organizuje podršku za osobe sa smetnjama u razvoju i članove njihovih porodica kroz raznovrsne aktivnosti, sa ciljem unapređenja kvaliteta njihovog života, kao i opšte društvene inkluzije i integracije.

Udruženje „Bio razvoj“ promoviše održivi razvoj kroz organsku poljoprivredu, socijalno preduzetništvo i unapređenje kvaliteta života na selu. Udruženje okuplja desetak sertifikovanih organskih farmi koje zajednički nastupaju na tržištu, razmenjuju znanja i iskustva i sarađuju na polju promocije organske poljoprivredne proizvodnje u Srbiji.

 

OAZA GOLUBINCI

Partnerski smo započeli projekat „Oaza Golubinci“ – model socijalne zadruge u ruralnoj sredini, koji predstavlja socijalnu inovaciju u oblasti radnog angažovanja i stanovanja uz podršku za osobe sa invaliditetom i druge ranjive grupe. U selu Golubinci, na imanjima uz kuće za stanovanje, organizuje se poljoprivredno gazdinstvo i socijalno preduzeće za proizvodnju organskog začinskog bilja i rasada za povrće. Planiramo postavljanje staklenika od 10 ari za proizvodnju organskog rasada i začinskog bilja za tržište, kako bismo obezbedili sredstva za samoodrživi život korisnika.

 

Šta donosimo zajednici?

Projekat „Oaza Golubinci“ ima za cilj da kreira model zajedničkog stanovanja uz podršku za osobe sa smetnjama u razvoju i druge ranjive grupe s ciljem prevencije institucionalizacije i deinstitucionalizacije osoba sa invaliditetom, koji bi se mogao primeniti i replicirati u drugim sredinama, a naročito u selima u Srbiji i u regionu jugoistočne Evrope.

Šta donosimo kompaniji?

Naše proizvode pratiće letak sa opisom proizvoda i logoima firmi koje nas podržavaju. Planirana je i izrada internet prezentacije projekta gde bi takođe promovisale kompanije – donatori . S obzirom na to da projekat već ima medijsku pažnju, donatori će biti promovisani i u medijima.

Kako možemo sarađivati:

  1. Donirajte potrebni materijal, opremu i radnu snagu – potrebni su nam građevinski materijal i oprema, radna snaga i iznajmljivanje mašina za podizanje i navodnjavanje staklenika.
  2. Donirajte novac – potrebno nam je 50.000 EUR za period od godinu dana (2015.), da započnemo proizvodnju. Novac je potreban za otkup polovnog staklenika , prevoz, podizanje i stavljanje u funkciju staklenika, nabavku solarnih panela, bušenje bunara i izradu sistema za navodnjavanje.

 

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link