UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

COVID-19

Healthcare Europe proizvodi milione maski

1 min read
Podeli

Beograd, 24. mart 2020. – HEALTHCARE EUROPE koji ima fabriku u Rumi, preorjentisao je svoje primarno poslovanje i svim svojim raspoloživim sredstvima pomaže Vladi Republike Srbije u suzbijanju pandemije COVID-19, saopštila je ta kompanija na društevnoj mreži LinkedIn.

Više stotina savremenih mašina koje su do sada proizvodile dušeke i jastuke, sada punom parom rade na preciznoj i brzoj proizvodnji higijenskih maski koje se, u dogovoru sa Republičkim Fondom za Zdravstveno Osiguranje, distribuiraju tri puta dnevno do ustanova u kojima su neophodne.

Uz odobrenje Agencije za lekove, koje je omogućilo da se na pomenutim mašinama sada šiju maske, kao i uz koordinaciju sa Privrednom komorom Srbije, Republičkim zavodom za zdravstveno osiguranje i Ministarstvom zdravlja Republike Srbije i Vladom Srbije, veliki procenat zaposlenih u fabrici, požrtvovano i nesebično ulaže svoj apsolutni maksimum i napor, i brzo savladava nove veštine, kako bi svoje znanje u oblasti proizvodnje opreme za spavanje preusmerili i iskoristili na ono što je u ovom trenutku među najpotrebnijom zaštitnom opremom.

Izvor: LinkedIn/HealthCare Europe

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link